Mommyyy_1 Merhaba kızlar bi sürü üzüm var dolapta bozulsun istemiyorum emziriyorum güzel süt yapıyor. Yenmeyle bitecek kadar az değil. Bildiğiniz Komposto veya hoşaf vs. tarifi varsa söyler misiniz internetten baktım ama içime sinmedi önerilerinize açığım😇
MiracAlpinveUmutunAnnesi Mommyyy_1 icine koy üzümleri uzerinede goz karari su koy kaynadıktan bir zaman sonra sekerini de koyuyorum boyle
CemreKerem35 Mommyyy_1 dün oğluma yaptım benim de aynı bir sürü üzüm vardi .. Üzümleri ikiye böldüm , daha sonra elma kestim içine ve suyunu ekleyip biraz da şeker koyup kaynatim . 10 15 dk kaynadiktan sonra altını kapattım . Elma ve üzüm çok yakışıyor dene istersen 🌼
MiracAlpinveUmutunAnnesi Mommyyy_1 kuru üzümde hayır tanesiyle birlikte tuketiyoruz siyah üzümse kaynadıktan ve kıvamını aldıktan sonra eliyorum tanelerini yani başka bir tencereye bosatirken tanelerinıde eziyorum 🤗 Normal üzümse de taneleriyle tuketiyoruz 😊
Mommyyy_1 CemreKerem35 elma da çok vsr ya böyle mi yapsam dolaba veya buzluğa atsam daha sonra da içilebilir mi siz nasıl kaldırdınız
CemreKerem35 Mommyyy_1 buzluğa direkt meyveyi atabilirsiniz . Ben meyve attım kışa komposto için bir kere vişne çıkardım yaptım tadı gayet iyiydi . Elma da var ise koyun derim üzüm sadece güzel gelmiyor bana .
Mommyyy_1 CemreKerem35 buzluktan çıkarınca ezik olmuyo mu meyveler? Ben suyunu yapıp buzluğa atmak istiyorum tadı değişir mi denediniz mi