Merhaba güzel anneler.
6 ay 4 günlük bir kızım var. Doğduğundan beri sağarak süt veriyordum. Malesef emmedi. 1 ay önce işe başladım ve malum düzenimiz benim süt sağmam falan biraz saat olarak değişti. Yani evde 3 saati geçirmeden süt sağarken işe gittiğim için bu saatler 5e falan çıkmaya başladı. Neyse yine elimden geldiğince her fırsatta sağmaya devam ettim fakat sütümde bariz bir azalma var bu aralar. Bir de 3 gün önce doğumdan sonraki ilk adeti oldum. Onun da etkisi var mıdır bilmiyorum. Nyse Bu sırada tabi tadımlara başladık. Öğlenleri artık mutlaka çorba püre yoğurt vs. yiyoruz. Bugünden itibaren artık minik kahvaltı şeklinde başlamayı planlıyorum. Sorunumuz şu ki. Anne sütü yanında bir de günde 1 ya da 2 kere mama vereyim dedim hem bu da beni bir nebze olsun rahatlacaktır diye düşündüm. Çünkü sütün az olduğu zamanlarda çok geriliyorum ve böyle olunca daha da süt gelmiyor.
Geçen gün hipp mama denedim öğürdü ve asla içmedi.bugün de 1 saat önce uyurken vereyim dedim iyice de acıkmıştı. Bugün de aptamil verdim. Uykusunda midesi bulandı ve uyandı. Uyandıktan sonra biraz daha verdim diliyle itti hep biberonu içmedi.
Anne sütü mama içmediği takdirde ne ile bunların yerini tamamlayabilirim.? Dün de doktor kontrolümüz vardı tamamen aklımdan çıkmış bunu sormak. Sizlere sormak istedim.? Var mı aynı durumu yaşayan?