Annnisshhh Kızlar iki aylık bebeğimin 37,7 derece ateşi var calpol verdim başka ne yapabilirim dün banyo yaparken üşüdü galiba doktora gitmek için bekliyim mi bilemedim
Berjin77 Annnisshhh canım acil de ki doktor 37.5 u geçince verin demişti kızım o zaman 4 aylıktı bizim doktor da vermeyin dememişti şimdi 5 aylık doktorumuz ateşi 39 olunca verin dedi ama senin bebek çok küçük dr git bence
Meryemozen 37.7 aşırı yüksek ateş değil canım keşke şurubu vermek için biraz daha bekleseydin, üstünde zıbını kalsın sadece yine de incecik bi bez ört hepten üşümesin dizlerine ıslak bez koymayı dene zaten ilaç vermişsin 1 saat falan bekleyip popodan ölç muhtemelen düşer inşallah geçmiş olsun 🙏🏻
Yakamoz Şurup vererek iyi yapmışsınız, 37.5 uzeri bebekte yuksek ates kabul edilir. Hatta 37 derece de halsizlik ve ağrı yapabilecegi icin yine surup verebilirsiniz. 37nin altina düşene kadar takip edin 6 saatte bir, 1 ölçek calpol verin. Yukselmeye seyrederse ılık duş aldırın. Baktiniz ilac verdiniz, 2 saate yakin bir zaman gecti hala ateste dusme yok artış varsa doktora götürün. Bu kadar net konusma sebebim gunlerdir atesle ugrasiyorum 2 doktora gittim ve ikisi de calpol veya paranox fitil vererek takip etmemi soyledi. Hatta bir tanesi keske getirmeseydin cok salgin var cocuk daha cok mikrop kapar biraz bekleseydin dedi. 3 gun ateslendi hep ilaclarini hic aksatmadim. Cok şükür bugun iyi, size de gecmis olsun. Takip edin, rektal yoldan saat başı ates ölçün(uyanıkken)
Annnisshhh Yakamoz çok teşekkür ederim şimdilik çok yüksek değil inşallah dahada çıkmaz takipteyim bende boğaz enfeksiyonu oldum maskeyle geziyorum iğne yaptırıyorum umarım benden bulaşmamıştır
Yakamoz Annnisshhh benim kızın yarin 6 aylik olacak insallah. Ama 2 bucuk aylikken de bir ateş maceramız olmustu🤷🏼♀️ Tekrar tekrar geçmiş olsun simdi nasil bebeginiz?
Annnisshhh Yakamoz doktora götürdüm nezle olmuş kkuşum çok ağladı gece hiç durmadı şimdi biraz daha iyi bakalım cuma tekrar kontrol var umarım iyileşiriz