tosbigim11 Merhaba güzel annelerim 8 ay 12 günlük oğlum var semizotlu çorba yapmak istiyorum ama nasıl yapicam bilemiyorum yapanlar var mı aranızda denenmiş tarifler varsa alabilirim 😂😂
HonKiPonKiDoNiNo Canim semizotunu soyle yap.. 1 kasik z.yaginda biraz sogan sotele, sonra semizotlarini koy kapya biber varsa koyabilirsin,sarimsak, biraz pirinc ve azcik su oldu bitti,kemik suyuda koyabilirsin 🤣🤣 sonra ver elini blender 🥰 tosbigim11
Lenabebekk tosbigim11 semiz otunu ince ince doğrayın varsa blendirdan geçirin yoksa ince ince doğrayın daha sonra pişerken ona un ve çorbanın suyundan su alıp terbiye yapın afiyet olsun ben öyle yapıp verdim çok da sevdi ben içine çok azıcık bir tutam kadar pirinç veya bulgur da koyuyorum tok tutsun diye
tosbigim11 @Seherronya @HonKiPonKiDoNiNo @Ceydakoruc @bir_pasa_annesi niden ama niden kimse görmüyor postumu 😩😩 @ikibebeklibirannee @Mom35 @MiracAlpinveUmutunAnnesi
Seherronya tosbigim11 gördüğm gördüüüüüm :) canım hiç semiz otu çorbası yapmadım ama yaparsam şöyle yaparım sanırım patates havuş soğan sarımsak ve semizotunu iyice haşlarım ilik suyuyla kaynamaya yakın içine bulgur katıp blenderdan geçiririm oldu işte sana miiis gibi çorba 😍
Mom35 tosbigim11 kuzu ben semizotunu hiç sevmiyorum o yüzden hiç kullanmadim ben ama yoğurtlu çorbalara yakisabilir 🌺
Ceydakoruc tosbigim11 benim pıtırcık hanımla uğraşmaktan anca telefonu elime alabildim🤦🏻♀️ dur bende tarif var hemmeeennn atıyorum 💃🏻
Deletedmom11 tosbigim11 bebeğim ev işi yapıyordum şimdi gördüm. Çorbasını hiç yapmadım ben , domates sarımsak pirinç falan koyarak yemeğini yapıyorum ben. 😊
Ozlmmmm Selam ben semizotunu yoğurtlu çorba yapıyorum oğluma çok seviyor. Semizotunu güzelce yıkayıp suda haşlamaya bırakıyorum içine biraz pirinç atıyorum sonra terbiyesi olan yoğurt azcık un isterseniz yumurta (ama ben semizotunda yumurta koymuyorum yayla çorbasının terbiyesinde koyuyorum ) karıştırıp içine de kaynayan sıcak sudan koyarak açıp semizotu suyuna döküyorum ve karıştırıyorum azcık tuz ve en son biraz zeytinyağı koyuyorum.🌸
susiron Bir miktar soğan (küçük boyun yarısı kadar ) 1 küçük diş sarımsak tercihe göre (yarım havuc ben kullanıyorum bazende patates ekliyorum bazense hiç koymuyorum çeşitlendirmek size kalmış semiz otunun yaprakları ve birazda saplarından ekliyorum bulgur koyuyorum (siz isterseniz pirinç yada irmikte ekleyebilirsiniz içme suyu kıvamını ayarlarsınız hepsi pişince ezersiniz yada blender kullanıyorsanız o şekildede yaparsınız sonra uzerine zeytinyagı eklersiniz Yogurtla birlikte yedirebilirsiniz 😌ben bu şelikde yapıyorum
elmaliturtam Tarif köşesinde semizotu ile ilgili de yapılacak çok güzel tarifler var bir bakın isterseniz