Leylak2030 merhaba ben 24 aylıkken başladım, bezi tamamen hayatımızdan çıkardım, gece bağla altı ıslanır vs diyen olursa aldırış etmeyin çünkü tuvalet eğitiminde kararlılık esas alınıyor, yani çocukta gündüz bezini açıp gece bağlama gibi bir karmaşıklığa sebep olduğu için, gece altına yapıyor, gündüz yapmıyor, ve bu böyle 4,5 yaşa kadar gidiyor, etrafımda buna şahit olduğum için asla geceleri bağlamadım. Nevresimin altına alt değiştirme örtüsü alıp serdim yaparsa yapsın dedim, yaptı da ilk günler yapılmamasını anladığı zamana kadar yaptı, daha sonra hiç yapmadı. Lazımlık hic almadım açıkçası, ama hem klozet üstüne hem de parkta vs içerisine poşet takılabilen bir adaptör aldık ve normal tuvalette ona oturtup suyla oynayarak öğrettim. Bu açıdan adaptör çok işimize yaradı, lazımlığı çok hijyenik bulmuyorum.
daha sonra da klozete alıştırdık yani hem normal tuvalette hem de klozette yapabilsin diye.
Alıştırma külodunu tavsiye ederim parka avm ye vs gittiğimiz de giydirdim ilk öğrendiği zamanlar olurda dışarıda yaptırmazsam veya kaçırırsa diye gerçekten çok işime yaradı👍
bunların dışında bol bol iç çamaşırı almanızı tavsiye ederim. Alt değiştirme örtüsü alırsanız çok rahat olur