Yagmurpoyraz Kizlar merhabalar 11 aylik erkek bebegim var badem ve findiga baslamak istiyorum alerjik reaksiyon gosterir mi acaba baslayan var mi
Cigdem07 Yagmurpoyraz azar azar verebilirsin ama biden verme mesela önce kontrol edin alerji yapacak mı yapmayacak mı ek gıdaya başladıgınız gibi 3 gün kuralı mesela 😉
nurdan10 Yagmurpoyraz doktorum kuruyemişleri 4yasına kadar önermemişti. Cigerini kacarsa ameliyatla alınma durumu varmış riskli demişti. Hatta soktorun arkadası o ameliyatları yapıyormuş kendi çocuguna 12yasına kadar önermemiş. Cocuklar ceviz badrm yedi diye akıllı olmaz varsa aklı akıllıdır zaten dediydi. Bende vermedim. Siz bilirsiniz. Ama bogazına kacarsa zor bulunuyor uzun süre öksürük filan yapılıyormuş ufalayıp verdiğiniz içinde ameliyatla alınıyormuş.
Nrnfth Yagmurpoyraz 11 aylik olacak kizim 7bucuk ayda cevize basladik sanirim bi ay sora badem findik verdim kahvaltiya pankek yapiyorum ben mutlaka birini rendeliyorum kuru meyvelerle hergün yiyo benim kizim
Yagmurpoyraz Cigdem07 evet o 3 gun kuralina zaten muhakka uyuyorum onun haricinde baska ne verebilirim peki
Aynurkt Bizde 11 aylığız başladık bir sıkıntı yaşamadık. Arkadaşın dediği gibi önce birini verin bir iki gün, sonra diğerini. Tatlı ağız hareketleriyle tanıştık bizde😊 ön dişlere getirip ezmeye çalışması çok tatlı olmuyır mu😊
Yagmurpoyraz Aynurkt yaaa evet bizim 2 tane disimiz oldugu icin ben un kivaminda beriyorun meyvenin icinde 3 gun kuraliyla mesela kaju ver dim 3 gun 1. Gun 5 tane 2. Gun 10 tane 3. Gun 15 tane ezip meyve icine katarak verdim ve cok sevdi
Yagmurpoyraz Cigdem07 cevizi 6. Aydan beri veriyorum diyebilirom biraz erken basladik biz cevize aynen hem kuruyemis olur sebze olur arastrmalarim bazen kafami karistorabiliyor
Cigdem07 Yagmurpoyraz ıspanak verebilirsin et suyuna tavuk suyuna çorbalar etli yemekler erişteli mercimek yemeği vs eğer seviyorsa tabiki valla sen ne yiyorsan ona da ver yesin şifa olsun inşallah 🙏🙏☺️
Yagmurpoyraz Cigdem07 yaaa ben tabi hersey veriyoruk bazen oma ayri yaoiyorum bazen kendi yedigim yemeklerden veriyorum biz zaten esimle tuzu pek sevmiyoruz koca bi tencere yemege 1 cay kasigi tuz atiyoruz o yuzden sikinti olmuyor die dusunuyorum ama bizim cocuk oglusum minnakim cok kucuk ünüklü hersey bogazinda kaliyor o yuzden bide 2 diside var demistim hep ezip veriyorum
Yagmurpoyraz Cigdem07 ben bide tavuk seyu veya et suyu veriyium ama et hic vermedim parca seklinde hic yemedi daha bide tavukda nabicam nilmiom hep vogazinda kalio cocugun ya nasil versem bilemedim
Yagmurpoyraz Balbocegi ooo findik cok iyi o zaman badem den sonra hekn basliyorum vitamin degeri biraz yuksek oldugu icin findikdan korkuyordum acikcasi
Cigdem07 Yagmurpoyraz Bende tuzu hiç sevmem yediğim yemekler hep tuzsuz bebeğime de öyle veriyorum bazen biraz atıyorum tat olsun diye. Evet ezip vermem daha mantıklı bizimki direk yuttuğu icin öyle sıkıntı yaşamıyorum takılma gibi belkide öyle alıştırdım heralde ondan tatlı kaşığı dolu dolu veriyorum 😄
Yagmurpoyraz nurdan10 ama ben bole kirip vermiyorum ki ayyy korktum bak simdi un gibi yapip da veriyorum
nurdan10 Yagmurpoyraz ben veremedim işte korkudan. İri versen lakoraskopikmiş ince versen ameliyat tehlikeliymiş. Havucta aynı sekilde onuda verme dedi. Cocukta gecmecen bir öksürük filan oluyormuş kolay farkedilmiyomuşta. Ben korkup veremedim. Ki badem dünyanın emsaglıklı besini secildi. Doktor bana avakoda ver bize seminerlerde avakadoyu hep öbdüler sürekli bahsediyorlar onu ver madem illa saglıklı yesin istiyorsan demişti ondada saglıklı seyler var dediydi avakado muz karıstır ver
Cigdem07 Yagmurpoyraz minik minik elinle kopar kopar ver canım zamanla alıscak insallah balık ver mesela cok cok iyi balık cocuklarımız icin ben her yaptıgımda ona veriyorum cok seviyo yiyor 🙏
Yagmurpoyraz Cigdem07 ohh ohhh masallah subhanallah neguzel en guzeli zaten benim ki ayni bana cekmis benim bile en ufak bisiyde bogazimda kaliyor yuyecekler mesela hap hic yutamiyorum fobi hibi bisiy hamileken hep bogazimda kalirdi haplar hep bogulurdum
Cigdem07 Yagmurpoyraz Doğrudur valla canım benim öyle bi sorunum olmadı insallah oğlumunda olmaz herşeyi yer içer ☺️ Darısı seninkine inşallah 🙏
Yagmurpoyraz Cigdem07 hee iste ben emzirir ken acaba balik versem zehirlenir mi ki acaba canim ya korkuyorum ben bisiy olcak die vermeye