YamacMiran Psikologanne95 sütü dolaptan çıkınca normal sütler gibi ısıtma. Dolaptan çıkartırsan benmari usulü ısıt dondurucudan çıkartırsan kendi kendine erisin sıvı hale gelsin ondan sonra benmari usulü ısıt bileğini yakmayacak derece olsun. Sonra ister biberonda ister kaşıkta verebilirsin
Psikologanne95 duygukoc Miracs emzirmek için buzluktan çıkarıp benmari usulü sütü çözdürüyoruz ya o sütün bebeğin içme kıvamına geldiğini nasıl anlıyoruz
Kavinsmom 3 ay buzlukta kalacak max onun dışında ha göğüste ha poşette farketmiyor. 3 gün dolapta 3 saat dışarıda kalabilir.
Miracs Psikologanne95 Ben bir gece önceden buzdolabına çıkarıyorum çözülünce bi kavanoza alıp öyle koyuyorum dolaba içireceğim kadar biberona koyup kaseye su doldurup içine koyuyorum. Normalde kaynar su koymayın diyorlar ama ben sadece sağarak veriyorum o yüzden mecburen kaynar suda ısıtmalıyım ki açlıktan çıldırmasın 😁
Miracs Psikologanne95 Normal biberon da ısıtıp aktar isteesen onun nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum çünkü
melmel35 YamacMiran kesinlikle uzmanlar kendi kendine erimemesi gerektiğini oda sıcaklığında donuk sütte direk bakteri ürediğini söylüyor. Dondurucudan 1gece önceden buzdolabına indirip eritip ertesi sabah orada erimiş sütün benmari usulü ısıtılması gerektiğini söylüyor
YamacMiran melmel35 ya pardon yanlış anlattım sanırım buzluktsn çıkar çıkmaz ısıtmayın demek istedim erisin diye.
melmel35 YamacMiran kendi kendine erisin deyince sanki buzluktan dışarı çıkarın erisin öyle ısıtın gibi anlaşılmış da, oda sıcaklığında erdiğinde bakteri yuvasına dönüyor süt. Ben ilk başlarda o hatayı yaptım da sütüm çökelek oldu çünkü bildiğin 😂