1mom1baby Dün gece burnu tikaliydi zor nefes aliyodu hapsiriyordu uyurken yanına soğan koydum burnu açıldı simdi burnu akıyor keyfi yerinde üstü kalın değil 38 derece ateşi var bi anda bildiklerimi unuttum ne yapsam yikasam mı elimde aferin ve calpol var hangisini versem yoksa direk doktora mi gotursem 2.5 yaşında
Annesirintugceuzun 1mom1baby Ilık kompres yapın . Düşmezse ılık duş aldırın ve calpol verin. Burnunu açmak için de serum fizyolojik kullanabilirsiniz. Düşmezse doktora gidersiniz bu aralar Boğaz enfeksiyonu salgını var sanırım. Benim kızımda da oldu ve burada da çok okudum. Geçmiş olsun. 😓
Ummuhanjeso 1mom1baby merhaba canım aferin değil de calpol versen daha iyi olur ateşi 38 i gördükçe ver 38 in altıysa ılık kompres yap düşmezse ılık bir duş aldır. 38 den düşmüyorsa calpol u 4 saat arayla verebilirsin. Hatta pedifen varsa elinde calpol verdikten 4 saat sonra pedifen çarprazlama şekilde verebilirsin. Şimdiden geçmiş olsun. Bi de burnu tıkalıysa soğan yeri okyanus suyu spreyi ile aç ve burun aspiratörü ile de temizle daha verimli olur. Baktın hala devam ediyor mutlaka doktoruna danış.
Cnsnhr Bence calpol verin önce , düşmezse ılık bir duş , sonra yine düşmezse gidersiniz hastaneye. Çok geçmiş olsun İnşallah kısa sürede düşer ateşi
1mom1baby Cnsnhr aferinle calpol ayni zamanlarda verilmiyor diye şüphede kaldım hangisi daha iyi olur acaba diye calpol veriyim o zaman insallah artmaz
GamzeNazli35 Daha sabah ateşten post açtım. Ve beklemek yerine doktora götürdüm çünkü ilk ateşi ve korktum. Boğaz enfeksiyonu olmuş antibiyotik başladı. Çok yeni daha ciğerlere inmeden getirmekle iyi etmişsin dedi doktor. Sizde götürün bu mevsimde bronşit çok fazla görülüyormuş. Dikkat etmekte fayda var. Geçmiş olsun 🙏
1mom1baby GamzeNazli35 sag olun eşime haber verdim şimdi ates düşürücü icircem ona göre bakar gideriz sizede cok geçmiş olsun
1mom1baby Annesirintugceuzun teşekkür ederim şimdi hepsini yapicam aslında bildiğim şeylerdi ama ateş olduğunu görünce bi anda beynim durdu sizede cok geçmiş olsun
GamzeNazli35 Annesirintugceuzun bizim doktor da tam zamanı şimdi bebekler arasında salgın var dedi 😏 geçmiş olsun size de
Annesirintugceuzun GamzeNazli35 Çok teşekkürler. Neyseki 2. güne ateş falan kalmamıştı. İlacı mecbur 5 gün kullandık yine de 🤷🏻♀️ Size de çok geçmiş olsun 🙏
GamzeNazli35 Annesirintugceuzun teşekkür ederim. Şey soracaktım kaçıncı günde etki etti ilaçlar 1 haftadır uykusuzluktan bitap durumdayım. Bugün ateş başladı ve ilaca başladık
Annesirintugceuzun GamzeNazli35 2. Gün ateşi yoktu. İlaç hemen etki etti diyebilirim. Biraz kusması oldu antibiyotiği ilk gün hep kustu. 🤦🏻♀️ Sonra toparladı ama 🤲🏻
1mom1baby Annesirintugceuzun @GamzeNazli35 bisey daha sorabilir miyim 2.5 yaşa kac ölçek calpol olur ne kadar vermem lazım 13.5 kilo 1 yıl oldu calpol vermeyeli bilmiyorum
Annesirintugceuzun 1mom1baby Bir kaşık yeterli olur diye düşünüyorum. Benim kızım 13 kilo ve calpol kutusundaki kaşıkla 1 tane veriyordum. 👌