Ozge6767 kizimda bu sekildeydi ben biraz arastirma yapmistim o zamanlar. bebeklerin uyku dongusu 40 dakikaymis. ilk 10 dakika hafif uyku dedikleri ram uykusu. sonra 20 dakika derin uyku ve son 10 dakika tekrar uyku hafifliyormus. 40 dk bitince bebek uyurken nasil uyuduysa o destege ihtiyac duydugundan geri uyaniyormus. yani ozetle bebek kendi kendini uykusuna geri donduremiyor. uykuyu uzatmak icin , ya 30.dakikada yanina gidip o daha uyurken pispislemeye devam edin ya da uyandiktan sonra en fazla 30 dk ugrasin diyordu okudugum yazida. yani bebek uyandi. hic ses cikartmadan oyun moduna gecmeden tekrsr uyutmayi deneyin. 10 dk bile uyusa kardir. git gide uzuyor. ben bu sekilde care buldum. ha olursa uyymazsa dramatik uyandirma metodu uygulayin diyordu. o da soyle , denediniz bebek uyumadi. birakin besiginde odadan cikin sonra hemen geri gelin ve abartarak gunaydinnnn kalkma zamani diyin. bu bebege kalkma zamani oldugu icin kalktin , sen uyandigin icin degil sinyali veriyormus. komik gelebilir belki ama ben yaptim. caresizlikten herseyi denedim. uzun surdu ama basardim. daha sonrasinda desteksiz uykuya alistirdim ona alisinca zaten kendi kendine uyumayi ogrenen bebek 40.dakikada uykusu hafifleyince geri uyumaya devam ediyor.