Miniklerin_annesi Hayırlı geceler güzel anneler sağlık ocağının verdiği kan damlası yerine bebeğime kendi yaptığımız içinde hiç bi katkı maddesi bulunmayan köy pekmezinden versem acaba daha iyi olmaz mı bebeğim 5,5 aylık bu arada😊
saress_mom Miniklerin_annesi bir doktor paylaşmıştı günde 2.5 litre pekmez içse bile minimum karşılar ihtiyacı demişti pek sanmıyorum yerine geçeceğini
Maviyemeftun Miniklerin_annesi birkaç kaşık pekmez kan ihtiyacını karşılamaz bunu yapması için Kilolarca pekmez yedirmeniz gerekir günde bu da imkansızdır. Ayrıca köy pekmezi sağlığa yarardan çok zarar da verebilir. Çok yüksek Isıda pişdiği için kanserojen madde açığa çıkabilir bunun için soğuk sıkım pekmez veya keçiboynuzu özü kullanabilirsiniz ama kan ilacı yerine geçmez tabi
mom0989 Miniklerin_annesi kan ilacı çok aldım çok değiştirdim kızım hç birisin içmedi 6. Aya kadar zar zor verdim. 6. Ay itibari ile keçiboynuzu pekmezi kattım hep ek gıdalarına. Çok şükür 13 aylık kan verdik 6-9-12. Aylarda. Doktor hiç bir Vitamine gerek yok maşallahı var demişti 🧿 ama tabi pekmez değil işlem görmemiş özü olması gerekiyor canım.
asz Miniklerin_annesi canım ben 5.aydan beri veriyorum.bizimde pekmezin içinde hiç bir katkı maddesi yok.ne su,ne şeker.kan ilacını bi kaç kez kullanıp sorun yaşayınca doktora bile danışmadan kesmiştim (sonra söyledim tabii)kan tahlili yapmıştı ve hiç bi düşüklük yoktu.
Minikellerim Merhaba. Ben kan ilacı ne kullansam oğlum çok aksi ve huysuz olurdu. En sonda doktorla görüştük pekmezi uygun gördüm. Ve dile getirdim o da verebilirsin demişti . Her gün bi kaşık veriyorum ☺️ Bence sizde verebilirsiniz katkı yok doğal sonuçta
Miniklerin_annesi Maviyemeftun anladım teşekkür ederim Bn doğal olduğu için daha iyi olabileceğini düşündüm
Miniklerin_annesi mom0989 keçiboynuzu pekmezi de var canim hatta kızıma veriyorum ama oğlum küçük olunca ağır olur belki diye vermedim en iyisi doktorumuzla görüşmek 😊
Ysfm_20 Miniklerin_annesi pekmez faydalı ama vücuda kan damlası kadar anında etki etmediği için yetersiz kaldığıni söyledi doktorum bana bu yüzden pekmez de verebilirsin ama kan damlası kullanılması gerek demişti