Neslihanbudak Sevgili anneler devletin sağladığı aşıları yaptırıyoruz.Birde özel aşılar var bunları yaptırdınızmı?Yaptırmayı düşünüyor musunuz?Gerçekten gerekli mi?Gerekliyse neden ücretli?
Cigdem07 Neslihanbudak Devletin bütün aşılarını yaptırdım özelide yaptırdım. Keşke demek istemedim devlet ücreti yüksek diye özel aşıları karşılamıyor. Ama menenjit aşısını kesinlikle öneririm.
Guzeloglum Neslihanbudak evet bende bunu dusunuyordum geçen neden en onemli asilar ücretli yani makul fiyatlar da degil açıkçası 🙄
zeynepzeze Devlet ve özel aşıların hepsini yaptırdım. Devlet maliyetten dolayı karşılamıyor. Özellikle menenjit aşısı çok önemli. Yapılmadığı takdir de felç olma ve ölüm riski var
Aysegul3442 Bizde özel olan aşılar yurtdışında devletlerin karşıladığı aşılar,bu nedenle ben yaptırmayı tercih ediyorum
S_ozlem Aysegul3442 hangi asilar karsilaniyor yurt disinda? Rota menenjit b,c fln mi? Cunku bende yurt disindayim ve karsilanmiyor ozel asi olarak yaptiriyorum pahalida olsa
zeynepzeze Neslihanbudak Hesaplamadım biz özel açıları hastanede yaptırdığımız için muayene ücreti de veriyorduk girişlerde. Ama sanırım 2.000 TL vardır
_mrvearass19 Ben de yaptırdım malesef devlet karşılamıyor rota virüs aşısı yaptırdım çok önemli enfeksiyonlara karşı 2 tane oluyor bir 3 aylıkken bir de 5 aylıkken 650 TL para verdim ben
Birannebirfurki _mrvearass19 ikisine toplam mı 650 verdin bizimde rotavirüs aşısı zamanı yaklaştı eşim annesine sordu ben size yaptırmadım bilmiyorum dedi kendi annemde ablanada sanada kardeşinede yaptırdım tüm paralı aşılarınızı dedi eşimde tabiki annesini dinliyo bende oğluma takılan altını bozdurup yaptırıcam artık
nurelem Cigdem07 çok iyi olur canım rota virüs hakkında sağlık ocağı bilgi vermedi zamanını kacırdım. Menenjşti kesin yaptırcam hangi aşıyı kaçıncı ayda yaptrdıgını söylesen çok hayra geçer herkes bi şey diyo kafam karıştı iyice
Cigdem07 nurelem 7aylıkmış yaptırdıgımda canım bu aşının zamanı yok ama ne kadar erken o kadar iyi demişti doktorumuz bende yaptırdım o zaman benim tek dozluk bir aşıydı 750 verdim 2 aşıya