Bal_Lokum Muhammedyusuf yarım çay bardağı su, bir tatlı kaşıgı irmik karıştırıyorum ocakta muhallebi kıvamını alana kadar. İçine istediğiniz bir meyveyi koyabilirsiniz. Elma, armut, şeftali, muz. Bir çay kaşıgı da keçiboynuzu özü koyuyorum.
Arel19 Esdoel arı mama ve prinç unuyla bebeğinizi persenlin üst değeri yapmışsınız obeze yakın olmuş kilo yapmadı derken? 10 küdürler 9 aylık bebek için çok fazla bu bebek yürüyecek ve siz arı mama verererek zaten obezliğe adım attırmışsınız yürümek yerine yuvarlandığı zaman ne yapacaksınız ?
Esdoel Aselinaannesi şuan oğlum 9 aylık olduğu için ben sütle pişiriyorum ama 6 ayından beri su ile pisiriyordum 3 yemek kaşığı pirinç unu 2 su bardağı su koyuyordum tatlansin diye de pekmez
Esdoel Bal_Lokum alerji hakkında bir bilgim yok canım bebeğini en iyi sen tsnirsin neyin iyi gelip gelmeyeceğini bilirsin ama muz ve pekmez koyup da yedirebilirsin yulaflı muhallebi de olabilir
Ceydakoruc Esdoel lütfen kimseye akıl vermeyin siz ya, 9 aylık bebeğe süt ne demek siz iyi misiniz Allah rızası için
Birponciginanasi Asyah- Ben 2 kaşık unu güzelce tereyağında kavurup ( un kokusu çıksın diye ) içine rendelenmiş sebzeleri katıyorum (havuç patates kabak) sonra su ekleyip istedigum kıvama gelince soğutup yediyorurm hafta da 2 kez bu çorbayı yapıyorum bebeğim 9 ay 11 günlük yurt dışında olduğum için her ay kontrole gidemiyoruz kilosu için net rakam diyemem ama tombul gürbüz bir çocuk 🙃 Dediğim gibi 2 yi geçmeyin fazla un zararlı koftan kilo almasin yavrnuz
Birponciginanasi AnneBebek1 Ben 2 kaşık unu güzelce tereyağında kavurup ( un kokusu çıksın diye ) içine rendelenmiş sebzeleri katıyorum (havuç patates kabak) sonra su ekleyip istedigum kıvama gelince soğutup yediyorurm hafta da 2 kez bu çorbayı yapıyorum bebeğim 9 ay 11 günlük yurt dışında olduğum için her ay kontrole gidemiyoruz kilosu için net rakam diyemem ama tombul gürbüz bir çocuk 🙃 Dediğim gibi 2 yi geçmeyin fazla un zararlı koftan kilo almasin yavrnuz