Essem Merhaba kızlar ben süt alarjisi diyeti yapiyorum.Fakat sutumde yari yariya azalma oldu. Bebegim de sadece anne sütü alıyor. Diyete daha bir haftadır başladım. Bebeğinde alarji olan anneler bu süt azalma sorununu nasıl aştınız?
Gzde07 Essem alerji olduğunun belirtisi neydi sizde bende uyguluyorum da mukuslu kaka sonucu ,benimde çok azaldı sütüm ve faydası da olmadı diyetin
Alinduru Essem ben bestlak damla kullanmıştım. Bir de bol bol komposto kuru meyve maden suyu falan tükettim bunlar da işe yaramıştı. Özellikle kayısı kompostosu, incir hurma vs çok etkili oldu
gozdearas Essem dereotu yiyin hergün. İncir ve dut kurusu da işe yaramıştı. Bol bol su içmeyi de ihmal etmeyin.
aysunakin Essem bol su kuru meyve pekmez tahin sebze fındık ezmesi gibi şeyler tükettim sürekli sütümde azalma olmadı bide omega 3 içeren vitamin kullanıyorum onun da etkisi var
Essem Gzde07 mukuslu kaka , egzama az kilo alımı, öksürük ve hapşırık. Mukuslu kaka hemen gecmez zamanla geçiyormuş . Arkadaşımın bebeği de oyleydi onlarin bayagi azaldi
Alinduru Gzde07 diyetinizde kaçak olabilir mi acaba? Çapraz alerjenlere de dikkat etmek gerekiyor mesela tavuk yumurta balık gibi. Bir de süt ürünlerini kesmek demek paketli hemen hemen herşeyi hayatınızdan çıkarmak demek çünkü çubuk krakerde bile aslında peynir altı suyu bulunabiliyor. Ya da ürün arkasında süt ürünleri ile aynı bantta paketlenmiştir yazınca bile kaçak sayılıyor. Çok katı bir diyet gerekiyor.
Gzde07 Essem aynı benimde öyle şimdi Farklı şeyler deniyorum artsın diye mama da içmiyo napıcapımı şaşırdım
Gzde07 Alinduru evwt bu derece detaylı uygulamıyorum yoğurt peynir süt yağ gibi belirgin ürünleri yemiyorum sadece
Alinduru Essem endişelenmeyin aylarca o korkuyu yaşadım ben halbuki rahat olmak inanın daha faydalı stres daha da çok azaltıyor sürekli onu düşünmek. bol bol su ve dinlenmek de çok önemli.
aysunakin Essem yok bende olmadı sürekli şu içen birisiyim ondan sanırım suyun çok etkisi var dereotu incir havuç bunlar çok süt yapıyor her gün sabah rezene akşam da melisa içerim kimyon içerim aksatmam bunları genelde çok şükür hiç azalma olmadı
Alinduru Gzde07 maalesef aslında o diyet sayılmıyor tam anlamıyla yapamadığınız işin boşuna mahrum kalmış oluyorsunuz sadece. İlk başlarda ben çok bilinçsizdim bu konuda düzelme olmayınca İstanbul alerji merkezine götürdüm kızımı ve durumun ne kadar farklı olduğunu orada öğrendim
Essem Gzde07 doktor once takip edelim dedi alarji testleri yaniltici olabiliyormuş daha cok gelişen reaksiyonlara bakiliyormus
Gzde07 Alinduru ama test de yapılmadı sadece mukuslu kaka şikayetimiz doktor alerjidir diyet uygula dedi alerji olsa başka belirtilerde olmaz mı
Alinduru Essem benim kızım da hiç sevmedi alerji mamasını, biraz havalandırıp kokusu gidince pekmezle tatlandırıp vermiştim
Alinduru Gzde07 bizde hırıltı, geçmeyen pişik geçmeyen Konak, uykuya dalamama, aşırı huysuzluk ve çok sık uyanma da vardı belirti olarak bir de aşırı gaz sancısı sürekli kaka yapmasına rağmen sürekli ıkınma kıvranma vardı
Alinduru Gzde07 bir de testler her zaman sonuç vermeyebiliyor. Mesela 2 tip alerji var dedi doktorumuz bizimki gizli alerji olanıydı deri testinde sadece dana eti kesin olarak çıkmıştı diğerlerini diyet yaparak bulacağz demişti
Elifinannesiii-11 Gzde07 sadece mukuslu kaka varsa bence diyet felan yapma boşuna ve doktorunu değiştir 😂