11122011sm Merhaba, kızımın dördüncü ay aşısında ASM’de vegaferon adında bir kan ilacı verdiler. Kan tahlili falan yapılmadığını söylediğimde dördüncü Aydan sonra istisnasız her bebeğe verdiklerini söylediler. İlacı bu şekilde alıp kullanan var mı?
Efulim_52 11122011sm Evet 4. Aydan itibaren başlıyorlar ama o damlayı kullanmayın. Içerisinde paraben olduğu için doktor izin vermiyor eczaneden başka kan damlası alın ya da varsa doktorunuz ona sorup alın ama sağlık ocağının verdiğini kullanmayın.
rabia22 11122011sm canım benim bizim doktorumuz 6. Ayda başlatıyor ve vegaferon ek bileşenler içerdiği için sidefer isimli kan ilacına başlattı bizi kullanıyoruz ve evet bebeklere d vitamini 2. Ayda kan ilacı da 4-6 aylarda başlatılıyor ama kan tahlili 1 yaşında yapılıyor kan ilacı ve d vitamini günlük kullanılması gerekiyor hem iştahı kabızlık sorunu varsa bunlarda geçiyor ama dediğim gibi 6 ayda başlanmasını uygun buluyor bizim doktorumuz sizde isterseniz farklı bi doktordan daha destek alabilirsiniz ablamın bebeğinde dil ve dişte kararma yapmıştı vegaferon onlarda sidefere geçtiler
Nazturan Herkese veriyorlar ama o vegeferonu kimse tavsiye etmiyor içinde paraven var diye benim bebeğimi deli etti resmen 2 gün verdim çok huzursuz etti . Piyasada ücretli daha iyi kan ilaçları mevcut .sidafer bestiron gibi gibi… onlardan alıp kilosuna göre verebilirsin
Gamzeekra Biz henüz kan damlasına başlamadık. 5 ay 10 günlük gelişimi iyi olduğu için doktorunla görüş eğer doktorun önerirse bi kan tahlili yaptır gerek duyarsa öyle veririm dedi kabızlık vs yapabiliyomuş ama kan tahlili yapmadan vermedi bu ay doktor kontrolümüz var ona göre karar vericez
11122011sm Bende ilk defa dün akşam kullandım akşamdan beri bebeğim emmek istemiyor kakasını da zor yaptı doktora sormadan devam etmek istemiyordum, size danışmak istedim teşekkür ederim ☺️