Eymenncik Kalça çıkıklığını bacak cizgilerinden anlayan var mı? Salı günü bakılcak rutin olarak ama tedirginim, sol bacağında 3, sağ bacağinda 2 çizgi var.
Begum64 Eymenncik kalça cikikligini kendimde yaşamış biri olarak söylüyorum asla ve asla bacak çizgileri gösterge değil. Lütfen bebeğinizin kontrollerini ihmal etmeyin ki benim yaşadıklarımın çeyreğinin çeyreğini yaşamasın.
0503 Eymenncik bizde 2 aylıkken kalça çıkıklığı vardı 3 ay kontrol dedi dr tabi 3 ayrı özel hastane te gittim 3 ayında çok şükür düzeldi snra 6 ayda tekrar bakalım dendi kız çocuklarda 6 ayda kalça tam otururmuş 6ayda da sorun çıkmadı ama bebeğimin bir bacağında 2 diğer bacağında 1 çizgi var nette biraz araştırdım kalça çıkıklığı eskiden bu şekilde anlaşılıyor yazıyordu dr a sordum yok ultrason ve röntgen tam bilgi veriyor çizgiler normal dedi böle olabiliyor muş inşallah sizdede sıkıntı çıkmaz🙏🙏
Hunilianne Eymenncik ben. Kalça ultrasonundan once boğum çizgileri eşit değil diye şüpheleniyordum. Nitekim kalça gelişimim geriliği var bebeğimde. Sizin de bebekken yaşamış olmanız ihtimali arttırıyor ama inşallah yoktur
Eymenncik Begum64 bebekken benimde varmiş aparatla geçmiş, annem bacak çizgilerine baktı bugün 1 çizgi eksik dedi 2 aylık salı günü baktircam inşallah, çok gecmis olsun 🙏
heval2020 Hunilianne benim bebegimdede gelisim geriligi var 3 hafta aparat kullandik cok sukur duzelmis ama 6.ayina kadar aparati kullanacagz
heval2020 Eymenncik 2 aylikken rutin ultrason cekiliyor ozaman farkedildi ortopedi dr una goturduk 3. Ayinda simdiye duzelmistir dedi yeniden usg istedi gerilik 1 dereceyken 2 derece olmus aparat takmamizi onerdi baska dr danda fikir alabilirsnz dedi dr arastirdim ozelde bi dr un iyi oldugunu ogrendim o dr a goturdum oda 4 aylik olan bebegime rontgen istedi isg cekilmesi gerekirken 4 aylik olmus ultrason cekilmez dedi neyse cektirdik benvede cihazi kullanin dedi universitede bir dr adi verdi o takip etsin dedi o dedigu dr da bakmiomus asistanlari bakiomus bizde ilk giytigimiz ortopedi dr una gitmeye devam ettik aparatida aldik suan duzelmis cok sukur.soyleyecegim tek sey doktorun iyi olmasi