Smnl hahaha. 😂Keşke yazsaydım kayınvalidem yanımdayken yine her şeyi buzdolabı poşetine sarıp getirmiş diye. 😂😂 Dolar taşardı buralar yanındayken bir de dedikodusunu mu yapıyorsun diye. 😄
süpersiniz bu arada. 🤩 sebzemi ve meyvemi zehirsiz, ekolojik tarım yapan köylülerden alıyorum ben de mevsim kutusu sayesinde. Onlar zaten kağıt keselerde gönderiyorlar ürünlerini ama mevsim geçişlerinde ürün getirtemediğim için iki ay kadar ürünleri organik üretim yapan çiftliklerden ya da markalardan tedarik eden bir internet sitesinden söylüyorum. Bazı sebze, meyveler kese kağıdında bazıları ise plastik ambalaja sarılı geliyor. Tabii bakliyatlar ve kuruyemişler zaten ambalajlı. Aslında benim de bu ara dönemlerde üşengeçliği bırakıp gidip kendim almam lazım keselere doldurarak. İstanbul Feneryolu’nda Kadıköy Belediyesi’nin açtığı Atıksız Dükkan ve yine İstanbul Göztepe Özgürlük Parkı’nın içinde bulunan Kadıköy Belediyesi Organik Halk Pazarı alışveriş yapmak istediğim yerlerden. 😍
Kızım için ne yapıyorum biraz ondan da bahsedeyim; ek gıda dönemindeki annelere fikir olur belki. Kızımın üç adet kolsuz ve iki adet kollu muşamba tarzı önlüğü var. Mama sandalyesi altına serdiğim iki adet de yine sıvı geçirmez örtüm var. Bunları her öğün sonrası hemen mutfak eviyesinde yıkayıp musluğa asarak kurutuyorum. Diğer öğüne kadar kurumuş oluyorlar. Haftada iki kere de makinede kıyafetleriyle birlikte yıkıyorum. Önlükler 2 yaşına kadar kullanılabilen ürünler. Onlar bir zaman sonra kardeşine kalacak. Örtülerin ise yaşı yok. İster üzerinde boyalarla aktivite yap ister dışarıda ya da misafirlikte ser altına yine yemek yedirirken. Topla, mutfak eviyesine silkele ya da garsondan silkelemesini rica et, yine yıkanabilir kirli çantasına koy eve getir. Aşırı kullanışlı oluyorlar. Hem misafirliğe gidince ev batmıyor hem de dışarıda yemek yerken çocuk yerlere saçıyor diye garsonların ve etraftakilerin öldürücü bakışlarına maruz kalmıyorsunuz. 😂
Yine ek gıda döneminde sık sık elini ve yüzünü yıkadığımdan dolayı zehirsiz, katı sabun kullanıyorum. Tabii eşim ve ben de faydalanıyoruz bu sabunlardan. Zaten kendim için çoktan katı şampuana geçmiştim daha az atık çıkarmak adına ama sıvı sabundan vazgeçemiyordum. Kızımın ek gıda süreciyle birlikte buna da alıştım. Yine bu sabunu küçük küçük parçalara bölüp küçük teneke kutuda ya da minik bir kavanozda yanımda taşıyorum. Böylece her yerde kullanabiliyorum. 🤗