Defne_cicegim Aysenurl yok artık 6 aylık bebeğe süt verildiği nerde görülmüş bağırsakları nasıl hazmetsin onu
Tbmtnrmk Aysenurl 1 yaş öncesi inek sütü asla verilmez hatta 1 yaşındayken bile önce laktozsuz süt ile başlamak en sağlamı. Size sanırım bunu diyen hemşirenin biraz kafası karışık. 6 aylıkken elbet yoğurt verilebilir çünkü fermente süt kendi özelliğini yitiriyor mayalama işlemi ile. Sütü başka hiçbir türlü vermemeniz gerekiyor. Bu tarz bilgileri doktorunuzdan alırsanız daha makul ve tatmin edici olabilir.
Deletedmom_16 Aysenurl google’a 1 yaş öncesi süt diye yazarsanız, ne kadar zararlı olduğunu görebilirsiniz. Sizin hemşire bence istifa etsin! Ne kadar yanlış bir bilgilendirme, yazık.. dünya alem biliyor asla verilmemesi gerektiğini.
HonKiPonKiDoNiNo Enaz 1 yas oncesinde sut verilmemeli.. ama yogurt ve peynir yapip verebilirsiniz Aysenurl
HonKiPonKiDoNiNo Gercektenmi ?? Sakin vermeyin daha ek gidaya yeni gecmeniz lazim, sutunuz yokmu ? Aysenurl
Aysenurl HonKiPonKiDoNiNo yok mama verdm hep ek gidayada gectm ve sut vereblrsn dedi inek sutu asla verme ama dedi
Aysenurl HonKiPonKiDoNiNo anlatamadm galiba canm. Ben acele etmiorm hemsire bana inek sutu verme ama pastorize sut ver dedi. Bende buna gore soruyorm
Dygavs Aysenurl canım pastorize süt inek sütü zaten. Pastorize demek çiğ olmayan demek. Siz yanlış anladınız herlade
HonKiPonKiDoNiNo Ya o hemsire kafayi yemis herhalde pastorize sut neymis acabaaa inegin farkli turlusumu 🤣🤣 pastoruze dediginiz sut inek sutu de 🙂 Aysenurl
Aysenurl HonKiPonKiDoNiNo yani benim demek istedigim paket sütler varya ondan verebilirsn dedi. Ama sütçüden süt alipta verme dedi.. bunu demek istedm canm
Sinem0410 Benim de bu süt konusunda kafam karıştı süt 1 yaşına kadar yasak ama yoğurt peynir yapabiliyoruz peki sütle muhallebi sütlaç yapıp o şekilde verebilir miyiz ya da mesela tarhana çorbasını sütle yapabilir miyiz
Aysenurl Defne_cicegim paket sut verebilirsn dedi valla deli olcam iyi ki vermemisim bugun esim iki paket sut aldi oyle dedigi icin
Wolverine Aysenurl tamam o paket sütler de inek sütü zaten. Pastörizasyon işleminden geçmiş mikrop ve bakterilerinden arındırılmış inek sütü. Ve 1 yaş öncesi bebeğe vermek doğru değil. Ki zaten şuan bile uzmanlar sütün faydasını zararını tartisiyor hala. Anne sütü almıyorsa mutlaka formul mama temel besin olmalı sonra ek gıda gelir. Formül mama da içeriği sayesinde anne sütüne en yakın besindir.
Deletedmom_16 Aysenurl onlar sizin için olsun, afiyet olsun :) mamaya devam. Benim de sütüm olmadı hiç maalesef. 10 aylık oğlum, yemek artı mama olarak devam ediyoruz.