Merhaba,kendi deneyimlerimden yola çıkarak bilgilerimi aktarmak istiyorum. Belki sizinde işinize yarayabilir.
Kızım 23 aylık. Yazdan beri bezinden rahatsız olma,tuvaletini yapınca çıkartma durumları vardı. Fakat gece bezleri ıslaktı. Gece bezlerinin kuru olmasını bekledim.Tabi ben tuvalet eğitiminden çok fazla korkuyordum. Destek alacağım yakınımda yok. Tayinciyiz aileler uzakta vs vs. Önce tuvalet iletişiminden başlamak istedim. Tuvaleti gelince tuvaletine yapması gerektiğini anlattım. 2-3 hafta kadar bu şekilde geçti. Tabi bu 2-3 haftada yerlere tuvaletini yaptığı için pes edip bezini geri bağlıyordum. Altına kaçırdığı zamanda genelde üzülme küçükken bende böyle yapmışım diyordum.Stressiz tuvalet eğitimi isimli kitabı alıp okuduktan sonra tamam dedim ben bu eğitimi vermeyi başarabilirim. Kitapta ufak testler var. Çocuğunuzun karakterine göre tuvalet eğitimde ne yapmanız gerektiği vs yazıyor. Bence çok faydalı bir kitap 😊
Daha sonra şans eseri bir cafeye gittik. Kızımda bezini doldurunca lavobaya alt değiştirmeye gittik. O sırada bizim klozetlerin minimal boyunu koyup çocuk tuvaleti yapmışlar. Kızım baya bir sevdi hatta tuvaletini oraya yaptı bez istemedi. Ben merdivenli klozet (kaydığı için rahat oturamadı) ve normal lazımlık almıştım. Klozet şeklinde bir lazımlık bulup hemen eve geldim. Evde ki normal olan lazımlığı attım. Sonra yine tuvaleti gelince ne yapması gerektiğini,temizlik konusunu vs anlattım. Birde o gün şansa bez bitmişti 🤭 Bezinin bittiğini ve babasının ona artık bez almak yerine bu tuvaleti aldığını anlattım. Bugün 4.günümüz hiç alta kaçırma vs yaşamadık. Gece de gündüz de bezsiz yatıyor. Geceleri 2-3 saatte bir tuvalete kaldırıyorum.