Gaaak Merhabalar 👋🏻 Oğlum şu an 3 aylık ve inek sütü alerjisi olma ihtimali çok yüksek. Kesin tanı henüz koyulmasa da çok büyük ihtimal alerjik. Asıl sormak istediğim konu rota virüs aşısı. Haftaya rotavirüs ve bexero aşılarını yaptırmamız lazım ama bir çok doktor alerjisi olan çocuklar konusunda rotavirüs aşısı açısından kararsız kalıyor. Yaptır veya yaptırma gibi net bir şey söyleyemiyorlar aşının yan etkileri hakkında. Oğlum inek sütüne karşı bağırsak tepkili ve rota virüs aşısının yan etkileri de gastrointestinal sistem üzerine. Alerjisi olan veya olmayanlar aşıyı yaptırdıktan sonra ne gibi yan etkiler gelişti bebeklerinizde ? Karar verebilmem için yorumlarınız çok önemli kalbim yaptırmaktan yana ama korkuyorum😔
Ceyo0666 Gaaak bizimde bi arkadaşımız bu asiyi yaptırdıktan sonra süt alerjisi cikti isterseniz doktorlar görüşün tam.anlamiyla alerjisi olanlara yaptırıyorlar bu asiyi
Purple13 Gaaak canım benim 2 yakın arkadaşımında alerjik bebekleri her ikisinde doktoru önerdi yaptırdılar. Arttırabilir demişler ama rota daha çok tehlikeli demiş iki ayrı şehirdeler Farklı doktorlar🤷♀️
Gaaak Ceyo0666 doktorum kararsız , invajinasyon öyküsü dışında herkese yaptırıyoruz ama alerji konusunda tam emin değilim dedi.
Gaaak Purple13 evet rotavirüs çok riskli o yüzden yaptırmak istiyorum. Ama kilo almada gerilik ,meme reddi ,yoğun kanlı ishal , aylarca geçmeyen karın ağrıları gibi durumlar yaşayanlar olmuş ve bu durum beni korkuttu açıkcası
Purple13 Gaaak doğrudur canım en güzeli doktorun karar vermesi. Birininki baya alerjikti diyet yapmasına rağmen her kaka kanlıydı. Yaptırdı doktoru yapalım demişti ama.
Gaaak Purple13 aşıdan sonra herhangi ciddi bir yan etki durumu olmuş mu peki ? Bizim doktorumuz kararsız kaldı açıkcası yaptırın dedi ama çok emin konuşamadı
Purple13 Gaaak yok bildiğim bir etkisi olmadı.değişiklik olmadı yani. Ama tabi her bebek farklıdır o yüzden yaptırın yada yaptırmayın diyemeceğim. Başka bir doktora daha daha danışın isterseniz