Otherozge Kızıma menenjit asılarını yaptırıyoruz.iki hafta önce nimenrix yapıldı.doktoru bexsero yu da yaptır bir an önce dedi ama aşılar arası iki hafta olacak.sağlık ocagındaki hemşiresi canlı asılar arası bir ay olması lazım dedi.doktoru yaptır diyo ben tereddütte kaldım böyle bişey yaşayan yada bilen var mı ?
_milena Otherozge Bexsero canlı aşı değil dedi bize doktor bugün yaptırdık. Orayı yanlış mi anladım acaba kafam karıştığı için yazayım dedim🌺
BabyHazar Bize en az 2 ay ara olsun demisti doktorumuz bizde 7. ve 9 ayda bexsero 13.ayda nimenrix yaptırdik bu ayda (15.ay)bexsero son doz aralarda da iste 10.ayda ve 12.ayda devletin koyduğu aşıları yaptırdık
Zeynepelam2020 Benım doktorum ve saglık ocagındaki hemsire 2 sinide aynı anda yaptır dedi ?? Yaptırdık da .. kafam karıstı
Zeynepelam2020 Aynı aşıların arasındaki süre en az 2 ay olmalı Mesela bexsero 4 doz ise her doz arasında en az 2 ay olmalıymış. Yani mesela nimenrix ve bexsero aynı anda yapılıyor.
Kuzeyin_annesi53 Otherozge bende oğluma menenjit asi vurdurdum ertesi gün saglik ocağı kızamık aşısına çağırdı gittim az daha bilgisi olmasına rağmen ebenin aşıyı vuracakti ben dedim dün asi oldu sakıncali olmaz mı diye bı anda elini çekti ve vurmadı iki tane canlı asi arası 28 gün veya aynı gün olması gerekiyormuş öyle dedi ebemiz çok dikkat edilmesi gereken konular ben soylemeseydim vuracakti aşıyı
Otherozge Arkadaşlar teşekkürler cevap için.evet canlı asılar aynı anda yada bir ay arayla olması gerekiyormuş başka bir doktora sordum içim rahat etmediği için, oda en az bir ay ara olması gerekiyor nimenrix vurulduysa bexseroyu da en az bir ay sonra dedi 🙏🏻