Kızlar nasıl yapılıyor 40 uçurma bebek evde banyo yapıncs illa dışarı çıkıp birine gidip orda da yıkanması gerek mı???
LittleMan hayır böyle bişeyi ilk kez duydum 🙄 biz sadece evde yıkanıp dışarı gezmeye çıktık 🤗
LittleMan yok başka yerde yıkamıyosun evde yıkıyosun sonra sen de duş alıyosun abdest alıyosun ondan sonra birinin evine ziyarete gidiyosunuz. Biz öyle yaptık bide bize 1 tane yumurtayla tuz verdiler
LittleMan Eski bir şaman geleneği olan 40 uçurma sabah erken saatte bebeğin küvetinin içine altın çakıl taşı alyans süt şeker nazar bonzuğu gibi nesnelerin atılması bebeğin bu suyun içinde yıkanması çıkarırken 40 kaşık su dökülmesiyle yapılan temiz ve güzel kıyafetlerle giydirilip maddi açıdan zengin manevi açıdan mutlu huzurlu yüksek katlı bir binada uzakta oturan tanıdığın evine gezmeye gidilmesiyle yapılan bir tür gelenek🤗🤗gidilen yerde bebeğe çeşitli küçük hediyelerle süslenir bı şekilde 40 ı uçmuş gitmiş olurr😍😍😍
@KaraKedi ya okadr cok internttn okudum kı kafam karıştı benimde 🙄 illa peki bi ev ziyareti gitmek şart mı ?
LittleMan yoo belki şart değildir ama çıkınca değişiklik oluyo senin içinde gittiğin yerde bi hayır duası edilip yumurta alınca bi enerjin doluyo o 40günün ferahlığını hissediyorsun 🙂 ben bi komşuya gittim annem ben seni ananene götürmüştüm dedi Yani çıkmak önemli heralde bi havalanmak gibi bişey 😉
Evet bizim de yarın 40ımız çıkıcak. Anneanneme götürücem kızımı İnşaAllah 😌❣️
humaninannesi61 inşaAllah benimkide öyle olurda kilo almaz artık
Valla canim biz ilk kizimda oda banyo yapti bende bide en son banyodan cikarken altin suyunu île yikaniyomus yani suyunu icine altin koyiyorsun öyle bide odamizi komple temizlemistik tu kullandiklarimizi yikamistik ama ziyaret felan onlari bilmiyorum kaynanamdan bunlari gördüm