Minikkmucizem Merhaba kızlar bebeğim 6 ay 18 günlük. Yaklaşık bir aydır ek gıda alıyor (anne sütü). Tadımlar falan bitti herşeyden yiyor şükür alerjisi de çıkmadı şimdilik hiçbir seye.Ek gıdaya geçtiğinizden beri sürekli çatalla falan ezip verdim hiç püre yapmadım ona da alışkın. Kendi başına yemeyi ögrensin istiyorum yavaştan blw başlamalıyım. Bebeğine blw yöntemi uygulayan ve başaran anneler var mı nasıl bir yol izlediniz. Bebeğim eline bişey verince baya büyük ısırıyor bogazına gidecek diye korkuyorum bazen o yüzden yardımınıza ihtiyacım var
Naz_N Minikkmucizem öğürme refleksi sayesinde yutamayacağı büyüklükte olan parçaları geri çıkarabiliyorlar bu aylarda, dilleri de henüz aşağıya inmediğinden ne kadar erken başlarsanız o kadar kolay öğreneceklerdir. 5 aylıkken doktor tavsiyesiyle başladık ek gıdaya, mama ile besleniyordu ve direk sebzeleri haşlayıp eline vererek başladım. Normalde de hep bizimle sofrada oturduğundan sanırım hiç tereddüt etmeden ağzına götürerek yemeye başladı. Püre, çatalla ezme, kaşıkla yedirme vs yapmadım başta da yani ama tabii 1-2 ay tam anlamıyla yemesini de beklemiyordum böyle. Oğlum 7 ay 9 günlük ve birlikte oturup yemek yemek öyle güzel ki🥰 Sabırlı olun, birkaç video hatta blw üzerine çok güzel 2 kitap var ya hani birini olsun okumaya çalışın.
Samsunn5561 Bende 6 aylikken basladim, herseyden koydum onune yedi, simdi 15 aylik catal kasikla kendi yiyebiliyor (corba haric)
Minikkmucizem Samsunn5561 Yumurta Yogurt pekmez falan bunları nasıl yedi acaba. Bide bizimki mama sandalyesinde otururken eline ne verirsem biraz oynayıp aşagıya atıyor oyun sanıyor bunu bir türlü unutturamıyorum ne yapmalıyım
Minikkmucizem Naz_N mesela sabahları Yumurta sarısı pekmez ve Yogurt veriyorum nasıl vericem sebzeleri haşlayıp eline vermem gerektiğini okudum ama diğer türlü şeyleri kendim mi yedirmeliyim nasıl yaptınız siz
Naz_N Minikkmucizem ben hiç o tarz karışımlar yapmadım, tamamen bizim yemeklerimiz gibi düşünerek öğünler hazırladım🌸 İlk baş tadımlarda direk sebzeleri verdim, meyveleri elinden kaydığı için başta meyve süzgeciyle verdim, yoğurdu da çatalla cırpıp bardakla içirdim🌸 Tadımlar bitikten sonra da mücver, pankek, kek, omlet tarzı eline kolay alabileceği şekilde şeyler hazırladım🌸 Normalde min 9 aya kadar anca bu noktaya geliriz diyorduk ama şu an 7 ay 9 günlük oğlum baya normal yemek formunda gıda alıyor🌸 Ben size örnekler halinde sırayla tabak değişimini atayım, daha kolay canlanır gözde süreç☺️
Samsunn5561 Minikkmucizem hep onune koydum kasikla, evet ilk basta heryer batiyor ama tadina baksa yeter bende ayri bir tabakda o ugrasirken yedirdim oylece doyuyo emin oluyom, zamanla duzeliyor inan
Naz_N tgcegny ben 4 aylıkken biberonunu tutabilmesi için alıştırma bardağıyla biberon arası formda bir avent ürünü almıştım 4+ ve mamasını kendi içmeye başlamıştı böylece. Ek gıda da yogurt ve çorbalarını bardakta verdim, başlarda çok döktü ama ona da alıştı sonra. Şimdi elimizdeki kaşığa çok ilgisi var ve istiyor diye kaşık aldım, batırıp döke saça ağzına götürüyor ve kaşığı yalıyor😂 Ama sıkıldığını farkedersem yine bardakta veriyorum🌸
Minikkmucizem Naz_N ayyy maşallah yaa ne güzel 😍 bende böyle yapıyım o zaman canım pankek tarzı falan yapsam yiyebilir demi direk eline veriyim o zaman
Tubis Naz_N ama ben bunlara bayıldım bizde 6 aylık olucaz tadimalrdan sonra 6. Ayin sonunda buna baslamak istiyirum cok guzel fikirler vermissiniz
tosbikannesiii Naz_N direk blw ile öi başladınız bayıldım yaa 😍 bende blw çok istiyorum daha 3,5aylıgız ama araştırıyorum ama kafamı karıştıran tam anlamadığım seyler var mesela 3 gün kuralı var geleneksel de öyle başlamıyo anladığım ama püre olmazsa bebek bocalamaz mı direk sebzeyi haşlayıp verince yada kaşıkla yiyebileceği seyleri nasıl kendi yemeyi hemen öğrenecek hic mi yedirmeyecez
Marjinal_Anne2 Naz_N ay süperdiniz ben de blw ile devam ediyorum yoğurda geçtik sebze verdim ay bana o kadar karşı çıkan oluyor ki yok çok geç kalmışım öğün vermeye başla vs vs ki daha bugün 6aylık olduk 🤦🏼♀️ Çok gğzel fikir oldu Ya çok sağolun
Minikkmucizem Samsunn5561 bnde kendi yesin istiyprum canım inşallah herşey bebeklerimiz için güzel olur
Naz_N Minikkmucizem çoğunun içinde yogurt oluyor, haliyle yumuşak da oluyor ve dişi olmasa da damağıyla kolayca ezip yiyebiliyorlar. Bizim de dişlerimiz yeni çıktı sayılır, hepsini sorunsuz yedi şükür☺️🌸
Naz_N Tubis yaparsınız inanın, öyle keyifli bir süreç ki ve uzun vadede hem bebeğiniz hem sizin için en güzeli, en keyiflisi☺️🌸🌸
Naz_N tosbikannesiii Çok haklısınız, tüm saydığınız şeyleri düşündüm hatta yaşadım🙈 Sebzeleri haşlayıp vererek başladım, bocalaması normaldi ama öyle de olmadı aslında direk yedi ve ben bunu hep bizimle masada olmasına bağlıyorum, biliyordu yani yemeği ağza götürmeyi. Kaşıkla yiyebileceği şeyler başlangıçta yogurt oluyor ve ardından da zaten çorbalar ama ben onları da bardakta verdim daha rahat tüketti. En basiti patatesli yeşil fasulye yemeğini mesela fasulyeleri ve patatesleri parmak boyutunda kestim, eliyle yedi. Ekşili köftenin köftelerini eliyle yedi suyunu bardaktan içti yani kendi buldu bir yolunu destekle☺️ Şimdi ufak ufak kaşığa meraklandı diye kaşık aldım. Batırıp cıkarıyor ağzına götürene kadar döktüğü çok oluyor falan ama zaten sonunda sıkılıyor ve eline dönüyor, Yogurdu falan da yine bardağa koyuyorum veriyorum🌸🌸
Naz_N Marjinal_Anne2 bilmeyen ama fikri olan ve bunu direten o kadar çok ki🤦🏻♀️ Bebek nasıl yesinden başlıyorlar aç kalır şu olur bu olur… Ben beşik almayacağım dediğimde de benzer tepkiler almıştım, şimdi iyi ki kimseyi dinlememişim diyorum. Siz içinizi dinleyin, çok kişinin söylediği doğru demek değildir🌸❤️