Bera-21 öncelikle geçmiş olsun. Gerçekten kolik bebekle uğraşmak ebeveynleri, özellikle de anneyi çok yoruyor. Defalarca gece 4 buçukta uyuduk. Başında 3 kişiyken zorlandığımız zamanlar oldu. Geçecek, biraz daha sabredin. Damlaları kullanmak bir derece etkili oluyor tabi ama o da çok az. Bebeğinizin kendi gazını çıkarmayı öğrenmesine az kalmış. Bu süreçte ses tonunuzu olabildiğince (hatta olabildiğinden daha fazla) sakin tutarak onun da psikolojik olarak sakin kalması için sürekli konuşun. Zaten fiziksel olarak çok sancıları oluyor bir de gergin olunca daha fazla gaz yapıyorlar (kendinizden pay biçin. Stres=gaz). Biraz yorucu oluyor ama benim kızım poposu karnıma dayalı, vücudu öne eğimli şekilde durunca rahatlıyordu. Böyle tüm evi turluyorduk. Bunların yanında evet masaj çok önemli ama masaj yaparken de ayaklar üşümesin, yine kısırdöngüye giriyor. Ben fön makinesini güvenli bir şekilde yanıma açıp hem sakinleşmesini sağlıyordum, hem de masaj yaparken elimi onda ısıtıyordum.
Başka bir mesajda geçtiğini nasıl anlayacağız demişsiniz ☺️ Biriki gün ağlamalar hafifliyor ve bacakları sağa sola hareket ettirerek kendinin gaz çıkardığını görüyorsunuz, bu sırada ağlamalar biraz devam edebilir. Sonra bi gün bi uyanıyorsunuz ağlama falan yok ☺️☺️ Bazılarında uzun sürüyormuş, bizim 2,5 ay sürdü. Eğer annemin yardımı olmasaydı sanırım bi 6 ay falan sürerdi. Ben çocuğu sürekli kucağımda tutuyordum ağlamaması için. Annem ne yaptı? Çocuğu kendi haline bıraktı. Özellikle sabahları oyun adı altında ellere kollara bacaklara hareket yaptırdı, onu yatarken heyecanlandıracak şeyler söyledi, o da ters yatmış kaplumbağa gibi hep oynadı. Sonra gazı çıkmaya başladı kendiliğinden. Bir de titreşimli anakucağı da çok rahatlatıcı. Onu da kullandık. İnşallah sizin de çabuk geçer. Sevgiler ☺️