Yenianne34 kuzu kiyma koyabilirsin yemeklerine. ya da kuzu kiymadan kofte yapip tost makinasinde yagli kagit arasinda kizart. ben o sekilde yapiyorum bayiliyor kizim 9 aylik. kofteleri patates ile birlikte , bebek salcasiyl ve suyla pisirip izmir kofte gibi verebilirsin. bebek salcasini kapya biberleri kaynatip blenderdan gecirip yaptim ben. buz torbalarina doldurdum kullanacagim zaman kup kup alip yemege atiyorum. mercimek vermeye baslayabilirsin. sabahlari muzlu pankek verebilirsin. patates tostu , kabak mucver yapabilirsin. neredeyse 9 aylik olmus karnibahar haslayip yedirebilirsin canim. bulgur pilavi ( bebege ozel domates biberli yapabilirsin tuzsuz yagsiz). bebek makarnalarisatiliyor e bebekte falan onlardan alip haslayip yogurtla yedirebilirsin. ev yapimi eristen varsa yesil mercimekle muthis corbalar yaparsin. ispanak verebilirsin domates pirincle pisirip. kizim 9 aylik ben 8. ayindan beri kuru fasulye yesil mercimek ve kirmizi mercimek corbasi veriyorum. baklagile gecebilirsin deneyerek yavas yavas. icine bir tutam kimyon at gaz yapmasin. bir de kuru baklagili pisirmeden once kaynat kopugunu al gaz yapmasini onler. bal kabaginin suan tam mevsimi alip corbasini yapabilirsin. aklima gelenler bunlar 🤷🏼♀️ bir de bebek ekmegi yapabilirsin tam bugday unundan. kahvaltida mesela avokado labneli karisimi ekmegij uzerine surup kucuk parcalar halinde verebilirsin. meyveleri verirken mesela elmayi cam rendeden gecirip icine az yulaf ezmesi haslayip karistirip yedirebilirsin hem tahil lif kaynagi hem de doyurucu olur