1melekannesi Minnakyavrum canım biraz su ver eğer geçmezse yada emerken filan ağlıyorsa pamukçuk olmuştur eğer geçersedr her emzirmeden sonra birkaç damla su ver ağzını temizlesin pamukçuk olmaz
Adasmom Minnakyavrum bizde 27 günlügüz doktora gosterdim normal dedi ama mamadan sonra su ver dedi cok olunca enfeksiyon yapiyormus anne memesine geçiyormuş meme reddi oluyormuş
Zeynepeymen Minnakyavrum karbonatlı suyla temız bır bezle temızleyın mama ıcıorsa atkayada ıkı uc kasık suda verin
Azraninnnannnesi Minnakyavrum anne sütü alıyorsa normal sadece dilinin üstünde beyazlık olması. Ama ağız içinde de varsa pamukçun olabilir karbonatlı su ile temizleyin ve arkasında bi çay kaşığı su bizim 2 günde geçti
Acemi_ogretmen_annee Pamukçuk ağız içi çevresinde yaygın olur dil üzerinde olan beyazlık süt beyazı hiç bir şey yapmaya gerek yoktur gazlı bez ile nazikçe silebilirsiniz karbonatlı su ile
Minnakyavrum Acemi_ogretmen_annee buna izin verileni sanmıyorum.. ağzının kenarında değil dilinin üstünde endişelenmeye gerek var mı? Birde 25 günlük bebeğe şu verilmelimi sizce
1melekannesi Minnakyavrum anne sütü ayrı su ayrı benim kızımda 28 günlük gün içinde 1-2 çay kaşığı su veriyorum çok şükür pamukçuk sorunu yaşamadım çocuk doktorumuz da vermemi sorun yapmadı
Adensu Minnakyavrum benim üçüncü cocugumu dogurdum hepsine su verdim cok vermiyorsunuz zaten 1 cay kasigi susuzluktan şoka da girebiliyorlar anne sütü suyu karsiliyor aslinda ama her anne sütü bir degil mesela kimilerinin sütü sapsari yagli kimisinin beyaz su gibi yani degisiklikler olabiliyor ben su veriyorum
Acemi_ogretmen_annee Minnakyavrum karbonatlı su doktorlar öneriyor gazlı bez dediğim beyaz yaralara sarılan bez yani silerken ıslanıp ağzında kalmıyor o bezlerle 😊 anne sütü ile beslenen bebeğe 6.ayına kdar su verilmesi gerekmez mama ile beslenen bebeğe verilmesinde sakınca yoktur tamamen tercih
Barismehtap Minnakyavrum haftada bir 1 su bardağı ılık suya 1 çay kaşığı karbonat karıştırıp gazlı bezi batırıp dilini ve ağız içini siliyorum,kontrole götürdüğüm bi Prof. Önermişti,süt beyazı o ama pamukçuğu önlüyor bu şekilde
zeyzeyinannesi Minnakyavrum banada doktorum sadece anne sütü alan bebeklere emzirme sonrası bir iki çay kaşığı verebilirsin bebek sularından demişti pamukcuk olmadın diye ama sevmedi bizimki içmiyo
GmzSnn Emzirdikten sonra weya mama içtikten sonra bir kaç damLa su iLe ağzını temizLeyin nasıLki biz dişimizi yemekten sonra fırçaLamasak bi ton sorun yaşarız onların dişi yok diye ağız temizliğidemi olmasın o yüzden beyazlar dilini acıtırsa eğer pamukçuğa dönerse beslenmeyi reddedecektir dilini kuwwetli kullanması gerekiyo çünki beslenirken geçmiş oLsun ♥️
Pembelokumum Minnakyavrum bir aylıkken gittik doktora su ver geçer dedi. Su veriyorum hergün iki üç çay kaşığı emzirmeden sonra. Her emzirmeden sonra vermek daha iyi olur ama bir veya iki defa veriyorum günde. Azaldı baya gider inşallah hepsi.
Azraninnnannnesi Minnakyavrum ölçü olarak yapmadım beyaz temiz tülbenti parmağım ucuyla tutup azıcık ısladım karbonata bandırdm öyle