eozg ben ek gıdaya 5,5 aylıkken yoğurtla başlamıştim. Öglen uykusundan kalktiginda veriyordum. Önceleri 1-2 çay kaşıgı yiyordu. Sonra zamanla 1-2 tatli kaşığına kadar yiyordu. 6 aylik oldugunda ilk sebze püreleriyle başladim. Yine öglen uykusundan uyaninca ,karnı açken veriyordum. Aç olunca yiyordu çünkü 😅 ilk patates ,havuc ve kabakla başladim. 2 ’şer gün bu sebzeleri haşlayip püre yapip veriyordum. İçine cok az zeytinyagi da koyuyordum. Tabi cok az yiyorlar ilk başlarda. Zamanla yedikleri miktar artıyor. 😊 6,5 aylik olana kadar sadece ögle saatlerinde püre verdim. Akşam 5 gibi de yogurt veriyordum. 6,5 ayliktan sonra bu sebzeleri karıştirip corba yapmaya başladim. Bu corbayi hem öglen hem akşam veriyordum. Sonra meyve vermeye başladim. Meyveyi saat 3-4 gibi veriyordum mesela. Uykudan önce yediriyordum. Mesela şeftaliyi çatalla ezip yediriyordum.( bu arada ben hiç blendr kullamadim, sadece 8 aylik olana kadar çorbalarda kullandim) diger herseyi çatalla ezip veriyordum. 7 aylikken tam öğün vermeye başladim. Yani kahvalti, ögle ve aksam corba veriyordum. Ara ögünlerde eline havuc veriyordum, 😁 9 aylikken corbalarini hic blendrdan gecirmedim. Herseyi pütürlu yiyordu. Dişide 9 aylikken cıkmişti zaten. Ben 1 yaşina kadar plastik kaşık çatal kullandim.yani bu kaşık dışında hic ek gidaya özel tabaklar felan almadim. 😂 evdeki tabaklara koyup yediriyordum. Ama bol bol önlük lazim oluyor. Oglum şuan 18 aylik. Çatal tutmayi ögrendi. Yavas yavas kendisi yiyor yemekleri şuan. Suluk olarak wee baby kullaniyorum, biberon gibi olanlardan. Kahvaltida çayıda bu sulukla içiyor.