Gin Nil1719 günde kaç saat izliyordur tahmini? eve tıkılıp kaldık pandemide, iki çocukla çok zor oluyordur. Tv izletmemek imkansız nerdeyse bence önemli olan izlediği şeylerin içeriği, süresi. izlerken etrafıyla alakasını kesip dalıp gidiyor mu?
Mom104 Nil1719 Beyin gelişimi 3 yaşına kadar gelişmez ☺️ %80i 6 yaşına kadar %20lik kısmı geri kalan dönemde gelişir Çok endişe ediyorsanız Televizyonun fişini çekin yada tamamen evden kaldırın
Sedaahmet Nil1719 birşeyi ne kadar kısıtlarsan o kadar ilgi çeker işte 🤷♀️ sizin durum da böyle olmuş. Ben hic kısıtlamadim. Oglum 18 aylik. Tv açık olsa bile öyle cok bakmaz. Cizgifilm açinca önceleri izlerdi.10 dk sonra kalkip oyuncaklariyla oynamaya başlardi. Ama şimdi tv açik olsa bile müzik oldugunda bakar. Yoksa bakmaz. Cizgifilm de eskisi kadar izlemiyor. Hep arabalariyla oynuyor. Mesela tencerelerle oynamak istediginde hayır dedigim de daha cok diretiyor oynamak için. Agliyor. Kendini yerden yere atiyor. Eline tencere verince saatlerce oynar 🤷♀️ yani birseyi kısıtlarsan o kadar cok üstlerine gidiyorlar.
Nil1719 Sedaahmet evet aynen öyle kısıtladim hemde cok katıydim telvzyon telefn konusunda en son önünü alamıyorum şu anda.
Buuskii Sedaahmet Haha aynı benim oğlum tv açık durur çocuk şarkıları ama kendisi mutfak çekmecelerinde, 18 aylık:)
bitterdelisi24 Nil1719 bıseyı ne kdar ksııtlarsak o kdar tatlı oluyo cocuga asla yapma asla bakma asla ızleme dememız gerekiyo.. cunkı blınc altı oyle bıseyki herseyı kaydedıyo ızledınde kızma oyunlar al sureklı baska seylerle ılgılendır.. cocuklwr resım yapmaya bayılır boyama kıtapları al .. erkek cocugu topu sever plastik eve zarar vermıcek toplardan al bı odayı ona ayır vursun atsın .. malesef bı oncekı nesıl kotuydu sımdıkılerde asosyol olcak dıye korkuuorum :( sureklı evdeler sureklı tv bılgısayar :(( cocuklar ıyıce evlere bagımlı kalcak
Nil1719 bitterdelisi24 aynen canım cok haklisin krese de guvenip gönderemiyorum vicdan yapiyorum kardesi oldu evden gonderir gibi olacak diye. Topu legosu boyama kitabi hepsi var canim ilgisinide cekiyo aslinda ama yarim saat sonra anne televizyin diye geliyor. Ah bi büyüse kardesi beraber bi oynasalar kaldırip atsam su televizyonu evden
mikkonunannesi- Nil1719 benim kızımda 2 yaşında. Bu zaman a kadar versemde yani elimde ols çocuk şarkısında olsa öyle bakmazdı tv açık kalırdı yine izlemezdi 1 aydır ayağım kırık evimizde değiliz 2 hafta annem 2 hafta kayınvalidem baktı şuan aşırı şekilde bağımlı oldu sinirleniyor kendini atıyor telefon yoksa TV açıyor kendi. Bu durum beni o kadar üzüyor ki düzen mahvoldu. Anneler çok yaşlı değil ama evlee kabalık olduğu için yemek bulaşık ev alışveriş çocukla ilgilenmiyorlar. Ki zaten ben yerimden kalkamıyorum çok üzgünüm nasıl düzelecek evimize gidince bilmiyorum
Nil1719 mikkonunannesi- umarım düzelir ve bi an once evinize dönersiniz. O zaman rayina oturur herşey
Gin Nil1719 kötü görünmüyor bu durum 😅 ben de açıyorum gün içinde minika çocukta sevdiği bazı çizgi filmleri izlemesine izin veriyorum. (Trt çocuk ilgisini hiç çekmiyor) Yanında olduğumda tv ile ilgilenmiyor açık olsa bile. Ama mutfakta falan işim olduğunda yalnız bırakıyorum haliyle. Tv bozulmuş ya da kumandalar kaybolmuş açamıyorum dediğimde kabulleniyor genelde. sizinki büyük biraz daha işe yarar mı bilmiyorum.
Nil1719 Gin geçen fişini cektim sabahtan akşama kadar dayandi ama bide bana sor 🙄 sıkıldı yatti uyudu kardeşiyle kavga etti. Agladi. Cok inatçı degil ama. Illaki actiriyor
Nil1719 Gin teşekkürler canım insallah. Bu stresten bi an once kurtukurum acaba yetemiyorum mu diye düşünmeye başladım
FrenchPress Nil1719 sanki kendimi okudum. Bende haftalık program yapıp tablet tv saati yarım saati geçmeyecek şekilde bir plan yaptım. Etkinlikte ekledim. En fazla bir hafta uyduk plana. Çünkü 6 aylık bebeğimi uyutmakla uğraştığımdan aynı şekilde tv izliyor tüm gün. Daha öncesinde etkinlik yapardık. Haftada 3 kez dışarıya çıkardık. Şimdi koronadan çıkamıyoruz ve git gide bağımlı oldu. Çok üzülüyorum bende😔
Nil1719 FrenchPress evey canm aynıyız küçük ister istemez ilgi bekliyor o arada dur karşıda beni bekle diyemiyorum
Elamom FrenchPress kizim 19aylik tv deki çizgi filmler ilgisini cekmez pek mutfakta vs işim olduğunda telden niloya açıyorum onun dışında izletmek istemiyorum ama kitap okumak falan daha cok anlamiyo siz nasil etkinlikler yapiyosunuz acaba
karabocuk Nil1719 televizyon tablet cep telefonu gibi seyler ne kadar zararli olsa da çağımızın cocuklari bu teknolojiye dogduklari icin bu konuda inanilmaz yetenekli ve meraklilar. Tamamen hayatimizdan cikarmakta dogru degil cocuklarimizi tamamen bu teknolojiye emanet etmekte dogru degil. Saat ve gün sinirlamasi koyarak en azindan faydali icerikler izlemesini saglayarak zarari minimuma indirebiliriz. Sahsen eger isim varken tv bakacaksa mesela ingilizce bir cizgi film izlemesini tercih ederim. Oglum dogdugundan beri boyle dusunuyorum. Cunku 5 aylik ve telefon gordugunde ziplamaya basliyor. Akil akildan ustundur daha iyi fikri olan varsa her zaman acigim
Nil1719 karabocuk kesinlikle böyle yorumlar bana ilac hibi geliyor cocugu teknolojiden cekip alarak cok iyi yaptimda diyemiyorum.
annediyebiri Nil1719 2 buçuk yaşında kızıma belli videolar indirdim onları izliyordu ara sıra. Aynı şeyler olunca sıkılıyor kapatıyor. Ara ara da tv yi kaldırırım veya kablosunu çekerim bozulmuş derim. Ama artık olayın farklı boyutlara gittiğini gördüm artık yetmiyor yeni şeyler izlemek istiyor. Günü doldura doldura geçiriyorum ama zaman akmıyor çocuk ille tv istiyor. Kendi kendine de oynamıyor. Pandemide tamamen rutinler değişti. Ben her gün parka götürürdüm. Birde gurbetteyiz kimsemiz yok çalacak bir kapı yok park bizim için her şeydi. Bugun bende sizin gibi aklımdan bunları geçirdim kendimi yetersiz bir anne ilan ettim. Ekrana maruz kaldığı her gün mutsuz oluyorum. 😔 yarım günlüğüne kreşe yazdırmayı düşünüyorum.
Nil1719 annediyebiri ayni şeyleri yaşayıp düşünüyoruz inanın ama tek veya 2 çocuk farketmiyor galiba onu anladım
bitterdelisi24 Nil1719 kıyamam ya vıcdan azabı cekıyosun dımı o tv ye baktıkca :(( ahh bu annelık napıcaz blmıyorum.. bende tek cocuk ıstıyodum ama dıyorum kardessız napıcak bu cocuk evde