Albayrakokur 3 aylıkken akşamları desteksiz uyumaya alışmıştı zaten tam idrak edemediği için ağlamadan akşam uykusuna geçiyordu. Tabi bunu da alıştırmadan 6 tane kitap okudum. Saat düzeni olamayacağını ama rutinle uyku sinyali alabileceği yazıyordu. Bir de artık sabah akşam ayrımı oluştuğundan denemeye başlayıp, başarmıştım. Ama gündüzleri resmen delirecek gibi oluyordum. 40dk kucağımda sallayıp yatırdığım an uyanıyordu, beyaz gürültünün açık olması da cabası. Gündüz uykuları toplamı 1.30dk olsa şükredecek haldeydim ki normal şartlarda 4 saate yakın uyuması lazımdı. Gece karanlığın etkisiyle sıkıntı yaşamıyor diye düşündüğümden gündüz uykusu için destek aldım.
Bebeğinizin mizacı da önemli tabi. Yatır kaldır yaparak alıştırdım ben. Ağladığı an kucağıma alıp sakinleştirip konuşup, sevip geri yatırdım. 2 saat sürmüyor gündüz uykularında da. Aynısından ben de korkuyordum max 50dk sürer baktın sakinleşmiyorsa bırak dedi bana eğitmen. Yani zorla inatla desteksiz uyutmaya çalıştırmadı. Ama zaten ağlamaya başladığı an kucağıma almamla susup sakinleşiyordu. İlk uykusuna 40dakika da daldı bu 40dk içerisinde en az 20kez kucağıma alıp, sarılıp, öpüp konuştum. Zaten kendi kendine biraz oyalanıyor bakıyorki yatakta öyle sızlanıyordu. İlk uykuyu atlattıktan sonra devamı daha kolay oldu. 2.uykuya 20dk da geçti. Sorunumuz çok şükür bitti.