Bussrraa Herkese merhaba. Kızım 6 aylık ve inek sütü alerjimiz var. Siz bebişlerinize neler yapıyosunuz? Herkes tarif verse birbirimizin bilgilerinden faydalansak? 🥰
BernaSzn Bussrraa canım birimde süt ürünleri yumurta alerjimiz var şuanlık yoğurt be yumurta tadımı falan yapmadık sebze ve meyve tadımları yapıyoruz üç gün kuralı ile patates kabak havuç balkabağı taze fasulye bezelye brokoli elma armut muz şeftali tadımlrı yaptık ara sıra da sebzeleri karıştırıp besleyici püreler yapıyorum ama kahvaltı başlıyor sanırım 7. Ayda o zaman neler yapıcaz bilemiyorum
annesinin_kizi Bussrraa benim kızım da 4 ay 8 günlük bir şeye alerjisi var ama bilmiyorum Şöyle ben emzirmiyorum dudağına meyvelerden değdirdim vucudunda yaralar çıktı kızarıklık tarzında doktor alerjik nir bebek ne verdiğine dikkat et dedi bu sıralarda yine çıktı ve takip edemedim ve 6. aya kadar hiç bir şey vermemeye karat verdik
Aysu01- Bussrraa benim kizimizin her şeye alerjisi var saydam bu çocuk ne yiyor dersiniz çikolata ya kakaolu gıdalar market ürünleri hazır et ve tavuk suyuna meyve sularına danone puding yumurta daha neler neler ve kızım şükür ki herşeyi yiyen bir bebek ve başımız böyle birşey geldi canım da çok sıkkın çocuğa ne yapacak inan çok zor durumdayım 😟
Bussrraa BernaSzn ben 5. Ayda başlamıştım ek gıdaya doktor kontrolünde. sütüm az olduğu için. Tadımları bitirdik çorba ve meyveli muhallebiler yapıyorum. Bir de hipp in tahıllı mamasından yapıyorum içine meyve püreleri koyarak. Yoğurt yemesini çok isterdim 😔
Mucizemveben90 Biizmde besin alerjisi var süt yoğurt yumurtada da tüketmiyorum daha ek gıdaya gecmedım bı hafta sonra gecıcez cok üzülüyorum kahvaltı olarak ne yiyecek bu cocuk ılerleyen zamanda 😥
Bussrraa Mucizemveben90 üzülme sakın. Çok güzel kahvaltı alternatifleri okudum biraz araştırıp bulabilirsin inşallah hepimizin alerjileri bi gün geçicek
Bussrraa Aysu01- yaa çok üzüldüm 😔😔 rabbim yardımcınız olsun inşallah geçer gider bütün alerjisi yoksa kıyamam çok zorlanır 😔
annesinin_kizi Bussrraa inşallah canım ama bir şeyler verdikçe takrarlıyor ne olduğunu bulmam lazım 🌸
Bussrraa BernaSzn yarım muz, bir yk tam buğday unu, bir yk irmik ve bir bardak su. Bazen başka meyve yada başka un kullanıyorum. Yulaf sütü yapıyorum yulaf ezmesi yapıyorum her şeyi birbiriyle karıştırıyorum🙈