Rzgr şöyle ki ben 2 aylık bir süreçte bıraktırdım. İlk ay gündüzü 2. Ay geceyi bıraktırdım. İlk ay hafta hafta azaltarak gittim gündüzü. Geceyi de aynı şekilde. Örneğin günde 4 kez emiyorsa birinde “memede şu an süt yok” diyordum. İlk günler biraz zor olabilir ama sonra bebeğiniz bu “yok”lara alışmaya başlıyor ve ısrarı kesiyor. 2. Hafta bir tık daha derken 4. Hafta tamamen gündüz/gece emzirmesini bitiriyorsunuz. Ben bu şekilde ilerlemiştim. Hatta memeyi bıraktırdıktan bir süre sonra sünnet olmuştu. Annelik iç güdüsüyle meme verince acısı geçer diye düşünerek meme vermek istedim. Ağzına soktu sonra çıkardı. Emmek istemedi. Yavaş yavaş bıraktırarak ne ben mastit oldum ne de o deli gibi 2 sene emdiği memeden tiksinerek ayrıldı. 22 aylıkken başlayıp 24’te sonlandırmış oldum.
edit: ek olarak belirtmemişim. İlk ay gündüz 2. Ay gece olacak şekilde. Geceyi bıraktırmak böylece daha kolay oluyor bebek gündüz biten sütün gece de bitebileceğini düşünüyor. İlk günler yine sıkıntılı geçerse gecede süt yerine su vererekte durumu idare edebilirsiniz. Kolay gelsin şimdiden..