Ftsmhr hastalık 6 ay ile 2 yaş arasındaki küçük çocukları etkileyen viral bir hastalıktır. Aynı zamanda altıncı hastalık, exanthem subitum ve roseola infantum olarak da bilinir. Genellikle birkaç gün yüksek ateş , ardından ateş kesilirken belirgin bir kızarıklık görülür.6. hastalığın en sık görülen semptomları ani, yüksek ateş ve ardından deri döküntüsüdür. Çocuğunuzun sıcaklığı(38.8-40.5 ° C) ise ateş yüksek kabul edilir. Ateş tipik olarak 3-7 gün sürer. Kızarıklık, ateş çıktıktan sonra, genellikle 12 ila 24 saat içerisinde gelişir. Deri döküntüsü pembedir ve düz veya kabarık olabilir. Genellikle karın üzerinde başlar ve sonra yüze, kollara ve bacaklara yayılır. Bu özellik döküntüsü, virüsün seyrinin sonunda olduğuna dair bir işarettir.6. hastalığın kendi kendine geçmesi beklenir. Bu hastalığın tedavisi için henüz bir yöntem geliştirilmemiştir. Hastalık için belirli bir tedavi yoktur.6. Hastalıkta doktorlar genellikle ateşi düşürmeye odaklanırlar. Çocuklarda yüksek ateş ciddi hastalıkları da beraberinde getirebilmektedir. Benim kızım da tam 6. Ayda oldu . İlk başta anlaşılmıyor hastalık ateş çünkü diş ile karıştırılıyor. Semptomları kırmızı döküntü çıkınca belli oluyor . Bebeğiniz bir kere oldu ise bir daha bu hastalığı geçirmiyor hayatı boyunca . Korkulacak tek yanı ateş . Bizim 38,5 yukarı çıkmadı sadece carpol verdik çok şükür 3 gün sonra bitti .
SerpilG Ftsmhr 5 gün ateş arkasından kızarıklık toplam 1 haftada geçti gitti. 5 gün sürekli ılık duş ve Ateş düşürücü kullandım
OMG5860 Ftsmhr 9.ayda bizde yaşamıştık 3 gün düşmeyen ateş ardından 3 günde dokuntuyle birlikte bitti gitti çok şükür