khrmankumsl Hanımlar kızım 1.5 yaşında vücut gelişimi yeme içme kilo boy hersey çok iyi yürüyor kosuyor hatta fazla hiperaktif ama kesinlikle ağzından tek kelime çıkmıyor anne baba dede mama çok çabalıyoruz ama yok yani umursamıyor. Komutlarımı dinlemiyor al diyorum alıyor ver diyorum anlamıyor oyuncaklarıyla oynamıyor sizce bir sorun olabilir mi ? 5 ay önce psikiyatriye götürdüm şu anlık bir sorun yok ama 2 yaşına kadar konuşmazsa getir dedi hala tek kelime etmiyor. Bebeği böyle olup düzelen var mı ?
BalarisiYusra khrmankumsl gelişim uzmanına götürdünüz mü peki gelişim sadece boy kilo değil doktor öyle söylemişti bana
muhammedasil khrmankumsl Benm oglumda 20 aylik oda baba dede diyo sadece 3 ay omce cocuk gekisimine gotrdm 2 3 kelime geriligi var ama sorun degl 2 yasnda tekrar getr dedi ayni anlattgnz durum gbi bizmde aksine sakin kalrsa helarektli olmzsa bizm icn soruj var demektr dedi bizde beklyrz gecenlerde ust uste teyze dedm 1 kez tekrwrladi surekli jonsyrm ama dha soylemedi doktorumz tabiri caizde cenem catladi konsmaktan diyoruz olya oyle olana kdr konusun surekli bebeginzle bisy yaparkenflan nelr yaoysnz gun icnde yaptgnz hersyi konusn dedi insaAllah 2 yasina kdr konusr yoksa 2 yasnda tekrar getr dedi gotrcm yine
khrmankumsl BalarisiYusra hayır gelişim uzmanına götürmedim çocuk psikiyatristine götürdüm oda normal 2 yaşında gel dedi
khrmankumsl muhammedasil aynı durum bende de var şu an çenem çatladı konuşmaktan herkes seferber oldu ama beni kesinlikle umursamıyor ben bir kelimeyi telrarlayınca onunla şakalaştığımı düşünüp gülüyor
muhammedasil khrmankumsl bur siknti yoktur insaAllah onemli olan size tepkiler vermesi zaten ben egitm arastrma hastbesndn cocuk.bolumune randevu aldm doktor cocuk gelisimine kayit aciyo oyle randevu veriliyo goturuyorsnz icinzn rahat etmesi icn cock gelisimine gotrn mutlaka
Mom987 khrmankumsl Tabi yinede tek bir şeyden yola çıkarak bizler kesin bir şey diyemeyiz. Yine de bir uzman görmeli ne olur ne olmaz
EsZe khrmankumsl bildiğim kadarıyla iletişim kurması önemli diyo doktorlar. Yani anlaşabilmeniz. Ama komutlarımı dinlemiyor demişsiniz. Yani gel, git, şunu getir, bunu yap, koltuğa çık, in, otur, kalk,şu nerde,bu nerde gibi şeyleri anlamıyo mu?
GoGirl khrmankumsl konusmamasindan öte komutlari almamasi dusundurucu aslinda 5 ay once bunu cocuk psikiyatrisine soylemismiydiniz yoksa sadece konusmamayimi