dunyaninenguzelkokusu 12 aylığa kadar mümkünse doktorlar keçi sütünü tavsiye ediyor sindirim açısından pastorize günlük olacak şekilde açık taze sütü aldığımızda kaynama oranını doğru şekilde yapmazsak içindeki değerli vitaminler ölüyor. Ben migrostan günlük keçi sütü alıyorum e bebekten aldığım mini cam kavanozlara yapıyorum ilk önce sütü tam fazla kaynatmadan altını kapatıyorum parmağımı batırıp 5 e kadar saydığımda elimi yanmadan tutuyorsam mayalama sıcaklığı oldu demektir. Herbir kavanoz için 1.5 yemek kaşığı maya ekliyorum sütü koyup karıştırıp hemen kapatıyorum sonra beZe sarıyorum 4 saat bezde dışarıda bekletip dolaba koyuyorum bu şekilde yaptığımda taş gibi oluyor ama dışarıda daha uzun bekletirsem cıvık oluyor yoğurdum. Keçi sütü mayası istersen migroslarda var yada normal inek sütünden 4 kere mayalama yaparsan saf keçi sütü mayası elde edersin. Genelde 4 kavanoz yapıyorum kalan sütü ocağa tekrar kaynamaya veriyorum kaynayınca içine limon sıkıp kestiriyorum böylece lor peyniri elde ediyorum süzüyorum çıkan su peyniraltı suyu oluyor onuda buz torbasına koyup buzluğa kaldırıyorum hergün 2-3 kapsül donmuş peynir altı suyunu yemeklerine ekliyorum