SelmaYakup
Merhaba kızlar normal yollarla dogum 50 günlük bebeğim var bugün kontrole doktoruma gittim ve polikistik over sendromu olduğumu söyledi bu zamana kadar kimse böyle bisey dememişti bana başına böyle bisey gelen var mı?? Daha önceden neden kimse söylemedi bilinmiyormuydu sonradan olur mu ??
Bide bu durum çocuk olmasına engel diye biliyorum benim nasıl oldu ? Başka bi doktora daha gideceğim ama başına böyle bisey gelen var mı?
Gecesmom
Bna polikistik over sendromun var çocuğunun olma ihtimali %5 bile değil dendi. Şeker hastasısın dendi. Hemen hormon ilaçlarına başlamalısın dendi. Dünyam başıma yıkıldı resmen. Meğer ben o ay hamileymişim zaten. Hamileliğim boyunca kontrollerimi sağlayan çok doktorum çok çok iyiydi allah bin kere razı olsun ondan bana şöyle açıkladı doğumdan sonra ki konrolde. Yumurtalığın polikistik Yapıya sahip olması demek fazla yumurta sayısı demektir (foliküler yapı) yani bir kadında normal şartlarda iki yumurtalığında toplam 11-12 yumurta olurken polikistik yumurtalığa sahip kadınların sadece bir yumurtalığında bu sayıya sahip olması demek. Polikistik over SENDROMU dediğimiz olay bir sendrom bir rahatsızlıktır yani insülin direnci, kıllanma, adet görememe, aşırı kilo gibi bariz belirtileri vardır ki sen bana geldiğinde hamileydin, kıllanma yoktu, aşırı zayıfsın, şekerin yoktu. Yani sende sendrom yok sen sadece polikistik yapıya sahipsin bu da bir rahatsızlık değildir öyle birşey yok unut dedi. Umarım yardımcı olur sizede ☺️