Merhaba canım anneler 🥰🥰
Kızım 21,5 aylık, bi çok şeyi konuşabiliyor derdini anlatabiliyor, son haftalarda çiş ve kaka için de eğilimi var gibi işaretler veriyor çiş yaptım diyor ya da kaka yaptım ya da koktu gibi kendisini ifade ediyor ve bezini değiştirmeye gidelim diye elimden tutup beni yatak odasına götürüyor, bende WC eğitimini denemek istedim 10 gündür ufaktan aşılıyorum henüz başlamadım ama sözlü olarak konuşuyorum onunla sürekli artık tuvalete çiş kaka yapacağız sonra onlara bay bay diyeceğiz, kulot atlet alışverişi yaptık üzerinde kedi kuş tavşanlar var onu cezbeder diye gösteriyorum, yeni bi kitap sipariş ettim WC eğitimi ile ilgili gelmedi daha öz bakım becerilerini geliştirmek için geldiğinde ondan da destek alırız, kalan bezlerini kendinden küçük olan kuzenlerine verelim diyorum tamam verelim diyor şu aşamada onu sözel olarak ikna etmeye çalışıyorum
Çok yazılar okudum zorlamak istemiyorum onu zaten küçük daha bazı işaretler verdiği için hazır olduğunu düşündüğümden denemek istedim, deneyimli annelere sorularım olacak ben 5 gün gibi sure vermek istiyorum eğer olmazsa yeniden bezleyip 2 yaş sonrasını bekleyeceğim 5 gün yeterli bir süre mi?
Bir de bu 5 gün içinde umut var diyebilmek için kaç kere çişini veya kakasını WC ye yapmış olmalı ?
okuyan yorum yapan herkese teşekkür ederim şimdiden