Busraygt Kızlar yarın bebeğim 2. Ay aşılarını olacak ne öneriyorsunuz ateş için ne yapmalıyım bide kaç tane aşı yapacaklar çok gibi geliyor biranda bana uyku uyuyamıyorum sıkıntıdan 😢
Asilinnnannesi Busraygt 2 bacaktan 1 koldan olmak üzere 3 aşı olacak. Aşı sonrası bi çay kaşığı carpol vermenizi öneririm
U_H-annesiiii26 Busraygt aşıdan sonra bebeğinizin durumuna göre aşıdan 4 5 saat sonra calpol verin bir çay kaşığı öncesinde vermeyin sıkıntısı olmazsa boşuna ilaç almış olur ateşi illaki olacak diye bişey yok huzurusuz olabiliyorlar oğlum çok ağlıyordu huzursuzdu susmuyordu aşıdan 4 5 saat sonra calpol verdim rahatladı uyudu bir daha da huzursuz olmadı şükür
Eslemmomy Busraygt acıya gitneden önce şurup içir gelince de içir bir şey olmaz insaAllah bizde olması yani 3 tane iğne vuruluyor 3 gün banyo yasak
Mltmdfn Busraygt canım hiç tedirgin olma her bebek aynı degıldır cok sukur bız ateslenmedik evet 2 bacaktan 1 koldan oluyor . Ateşlenmezse bosu bosuna surup verme sana calpol onerecek hemsıre. Ama ateslendiğinde vermenı oneririm bosuna midesi mahfolmasın yavrunun. Hemen etkısını gösteriyormus zaten. Birde koldaki aşı iz yapacak ama hemen değil onu da merak etme ½ ay sonra iltihap oluyo bızımki baya sismişti sonra kendılıgınden patladı kızarık yara gibi suan. Endişelenme 🙏🏻
Merila Bizde bir sıkıntı olmadı ateş falan biraz huysuzluk oldu o kadar. Her çocukta aynı olmayabilir tabi.
Song Ay kıyamam bende de olmuştu aglıcaktım hatta kuzuların ıyılıgı ıcın işte,ateline dıkkat edın bızımkının olmadı hıc ama agrısı oldu dayandım sekız saat sonra cok aglayınca verdim calpol malesef
Busraygt Calpol bende var bide fitil alıcam ne olur ne olmaz diye ateşten korkuyorum inşallah Bi sıkıntı olmaz Allahım hepimizin çocuğuna şifa versin inşallah bizde az sorunlu atlatırız inşallah 🙏🏻😢
Asilinnnannesi Busraygt ama her çocuk bir değil benim oğlum çok huzursuzlandı ama arkadaşın çocuğu normal halinden bile daha iyi geçirdi. İnşallah sizinde bir sıkıntınız olmaz 🤲
pinorr Busraygt Allah in izni ile korkacak bir durum yok canim 2 bacak 1 koldan yapilacak koldaki deri altina yapiliyor kucucuk ignesi var tamamen batirmiyorlar verem asisi o ayni zamanda. bir tanesi biraz canini yakiyor cocugun .eve gelince ince giyindir ceyranda kalmasin o onemli.evin durumuna gore isiya gore gelir gelmez kisa kollu giyindir ince olsun ustu ama ayaklarini usutmesin. eve gelir gelmez 1 cay kasigi calpolu ver mutlaka atesi olsun olmasin agrisi olur cunku calpolude 1 çay kasigı verebilirsin eger atesi gecmez huzursuz olursa 6 saat sonra ikinci cay kasigini vermelisin ertesi gunde cocuk huzursuz olabilir agrisi olabilir canim miz miz olursa hic endise etme 1 cay kasigi calpol verki agrisi hafiflesin.yani asidan birgun sonra baktin yine huzursuz cocuk aci cekmesin igne vurulan yerler agrir o yuzden 1 cay kasigi calpol tekrar veririsin ama her seferinde 6 saat gecmesi lazim ..hic cocuga agri cektirme sakin cekinmeden ver calpolunu Bu durumlarin hic biride olmayabilir bagisiklik sistemi gucluyse ates olmuyormus gelince ilerleyen saatlerde..ancak sen gelir gelmez ustunu ona gore giyindir calpolu ver durumunu kontrol et ..
Busraygt pinorr ya çok ama çok teşekkür ederim Allah razı olsun sağolun inşallah kolay atlatırız bizde 😊
elfozyil Busraygt korkmanıza gerek yok :) yanınızda sakinleştirip dönüş için yanınızda birisi olmalı. Emzirip giderseniz birde gelince uyuması kolay olur. Ateş takibini yaparsınız yükselirse eğer calpolu vermenizi tavsiye ederim. Birde rahat tulum giydirin bebeğinize çok ağlıyor giydirmesi zor olabilir. ( bizimki biraz fazla ağladı) problem olmadı çok şükür. Birde gitmeden hemen önce bebeğinizi banyo yaptırmanızı öneririm. ( 2 / 3 gün banyo yok)
pinorr Busraygt rica ederim canim iki gun idare edeceksin miz miz olur yemez falan hic korkma endiselenme bol bol kucagina al op kokla sev sana ihtiyaci olacak atesi olursa tabi cok aşiri kicagina alma sicagin gecer canim..Ayni zamanda gitmisken saglik ocagina rota asisinida yaptir mutlaka o igne degil damla seklinde eczanaden aliyorsunuz(sehirden sehire fiyat degisiyor 300 400 tl arasi ama çok ama çok onemli zamani gecerse verilemiyor simdi zamani daha sonra bir doz daha verilecek omu boyu koruyacak onu ishalin tehlikesinden Allah in izni ile) once onu versin ebe agzina damla damla acele etmeden dinlenerek kafasini dik tut biraz bekleyin biraz ondan sonrada aşilarini ..
Berrakbkrr Busraygt benim kızım 2. Ay açısından sonra çok güzel uyuduydu ateşini falan hep kontrol ettim çıkmamıştı