Bebegimyagmur Kizlar bebeğim şuan 5 aylık . 6. Ayda ek gıdaya gecince mesela havucu haşlayıp püre yapıp vericez ama bunu sütle felan sulandiriyormuyuz. O pureyi yutabilcek mi bu zamana kadar hep süt içtiği için bilmiyorum . Nasıl oluyor acaba
Hsyh Bebegimyagmur şöyle canım ilk gün bi çay kaşığı kadar 2. Gün bir tatlı kaşığı 3. Gün 1 çorba kaşığı eğer o verdiğin besine alarjisi yoksa bi çay bardağı doyana kadar işte verebilirsin sulandırmaya gelince içine azıcık zeytinyağı katsan yeterli midesini yoemadan hafif hafif ek gıdaya alıştırdığın için sorun olmaz
Giraysmom20 Bebegimyagmur ben haşlayıp tel süzgeçten geçirdim üzerine kendi sütümden sağıp seyrelttim kontrolde doktorumuza bunu söylediğimde en doğrusunu yapmışsın suyla açmaman doğru olmuş besinleri daha çabuk kabullenir anne sütü tadı alacağı için dedi
Bebegimyagmur Hsyh evet 3 gün kuralını biliyorum canım ama o püre biraz katı mi olur acaba mesela patates felan o yüzden biraz anne sütüyle yada formül sütle azcik sulandirilabilir mi diye merak ettim
Hsyh Bebegimyagmur patates katı oluyor aütle açabilirsin diğerlerimide ben hiç açmadım sadece patates aşırı katı olduğu için açmıştım formül aüt yada kendi sütün de katabilirsin katan var yada haşlama suyundan birazcık katsanda olur
Giraysmom20 Bebegimyagmur katı oluyor ben zeytinyağını tamamen ek gıdaya geçene kadar kullanmadım tadım aşamasında bol su verdim yetti sütle açtığım için hiç zorluk yaşamadan geçiş yaptık şimdi ne olsa yiyor çok şükür Allah’a maşallah barekallah
Bebegimyagmur Giraysmom20 maşallah canım . Bakalım benimki napicak inşallah yer. Süt içmekle pek arası yok ama..