Bugün medilife Beylikdüzünde değer hocaya randevumuz vardı daha önce on muayene olduk uygun olduğu karar verildi, saat 11 de gittik lokal anestezi yapıldı 10 dk bekledik uyuştu ve girdik normalde bebeğim emzik biberon almıyor yine de giderken biberona süt sagdim ki ağlamasın diye doktor eşimi ve beni içeri aldı. Ben biberonla oyun oynadım onunla hiç aglamadi ne olduğunu farketmedi bile sadece ilk iğne yapıldığında çok kısa ağladi, hemen emzirdim sustu zaten. Çıktik arabaya bindik uyudu eve geldik 2 krem ve fitil verdi gelir gelmez bezinin yarasının üzerine gelecek kısmına bol vazelin ve 2 kremi karıştırıp sürdüm yapışma vs olmasın diye tekrar 4 saat uyudu fitil rahatlattı uykusunda da çişini yapti, uyandı 2 saat kadar oynadı sonra kakasını yaptı 2 kere gazını çıkarttı ve tekrar uyudu :) şimdilik bu durumdayız doktor kremi her alt değiştirmede sür fitili de 8 saatte 1 ver ki huysuzlanmasin ağrısı olabilir dedi, şükür ki şimdilik rahat gidiyoruz. Sabah evden çıkarken inanılmaz kotuydum nasıl olucak çok ağlicak mi vs diye, uzun uzun anlattım ki bebeğiniz organlarını tanımadan yaptırmak en iyisi bugün daha dönmüyor olmasına rağmen tekmeleri gelir diye başından ayrilamayorum. Bu arada çok az kan geldi ilk bezine o da 72 saate kadar normal demişti.
Doktorun bana gönderdiği notlar umarım faydalı olur:)
Sunnet sonrası bilgilendirme notu 1:
- Gun baslayan ve 2.3.gunlerde artış gosteren
-Şişlik,
-Ağrı ve hassasiyet,(48-72 saat sonra giderek azalacaktır)
-Bir tarafın daha şiş oldugu asimetrik görünüm,
-Cilt yapısına baglı şiddeti degisen balon gibi şişme,
-Baş kısımda ve çeper kısımda sarımtrak ,sulu gorunumde bazen akıntı yapan kabuklanma benzeri göruntü
-Birinci gün veya ikinci gun çis yapma sonrası gorulen az miktarda kanama
-pipinin alt kısmında veya torba üzerinde igne yapılması nedeni ile gorulebilen morluk
Yukarıda sayılan belirtiler sunnet sonrası iyileşme doneminde görülebilir gecici durumlar olup endise yapici durumlar degildir.
Belirtilerin gerileme suresi 4-8 gün arası değişebilir
Lütfen size önerilen şekilde ilaçlarınızı kullanıp soylenilen günde banyonuzu yapınız(7.gun kontrol 4.gün banyo)
Cevrenizdeki komşu, tanıdık, saglık çalışanı, eczacı, dedeler, büyukanneler vs. vs. vs. gibi kişilerin söylediği; tavsiye ve ilaç onerilerini hekiminize sormadan uygulamayiniz