sokomel aynen öyle kızartms olarak tüketilmesi besin değerini düşürüyor bazı balıklarda .. ben önceden balıkçıdan balık alırken temizlenirken kenara ayırdıkları balık yağlarını da satın alırdım bazen ücretsiz verirlerdi bebeğime onu yedirirdim hiç balık yağı şurubu kullanmadım içerik olarak hiç bir vitamin temiz değil malum .. büyük balıklardan kasıt Cıva seviyesi az balıklar tercih edin. Bunun için dipte yaşamayı seven köpek balığı, iri ton balığı, kılıç balığı, iri uskumru, levrek gibi balıkları tercih etmemekte fayda var.
Konserve balıklardan uzak durun
Somon gibi kokusu az olan hafif balıklar tercih edilmelidir. Somon miniğinizin yemesi için oldukça uygun bir balıktır. Tabi balığın taze olmasına, dondurulmuş olmamasına özellikle dikkat edin.
Küçük balık tercih edeyim derken hamsi gibi kokusu ağır olan balıklarla başlamayın. Eğer hamsi gibi kokulu bir türü tercih edecekseniz miniğinizin sevdiği sebzelerle birlikte pişirmeyi tercih edin.
Hamsi, mezgit, istavrit gibi balıkların kendileri gibi kılçıkları da çok küçüktür. Bu türleri yedirirken kılçıklarını iyice iyice ayıklamış olduğunuzdan emin olmalısınız.
Levrek, iri uskumru, çipura gibi balıklar tercih edilmemelidir. Bu tarz büyük balıklarda cıva oranı yüksektir. Bu seviye yetişkinler için bünyeye zarar verecek miktarda değildir. Fakat yavrunuz henüz gelişim çağında olup, besinlerle yeni tanıştığı için bu az miktarlar bile bünyesine zarar verebilir. Bu nedenle cıva oranı yüksek olan büyük balıklardan kaçınmanızda fayda vardır.10 11 aylarda başlamak balıga bebeğim sindirimi açısından önemli 🌺
bebeğiniz kaç aylık acaba ?