xerophia Kızım 2.5 yaşında kahvaltı yapmıyor. Önceden yumurta peynir zeytin yiyordu şiödi hiç bişey yemiyor. Önerisi olan var mı ?
fatimaozel xerophia patates rendesi kızartma gibi, yumurta haşlama olabilir değişik şeyler istiyordur belki
Matf94 2 yaşında sadece kuru ekmek yiyor 😥 peynir yemez yumurta yemez zeytin yer sadece. Çok çeşit yaptım yemedi. Bazende tost yer çaktırmadan yumurtalı yaparım bende. Başka yok 😒
Elmaliseker Matf94 bnmkide sdce zeytin salatlk yer onune koyunca sanki kacrcklrms gbi hzlica yio geri kalani brakio
xerophia fatimaozel patates yumurta pişiriyordum onuda yiyordu artık yemiyor şekilli veriyorum ama yemiyor yemeyen bir çocuk oldu
NaimeYilmaz Fırında patates, krep (şekersiz, tuzsuz, esmer un ile) kahvaltı tabağı, sebzeli omlet, peynirli omlet, organik ekşi mayalı ekmek ile tost meyve suyu gibi. Ben ne yiyebiliyorsam ona da yapıyorum ama tabii hala sağlıklı bir öğün olacak şekilde.
NaimeYilmaz Elmaliseker Onları sonra koymayı denediniz mi? Ben genelde bir tık uzağa koyuyorum sevdiği bir şeyi, tabii kendime de aynı şekilde yapıyorum. Yumurtasını, yemeğini vs. bitiren bu tabağa ulaşacak gibi bir teşvik ile normalde pek sevmeyeceği şeyleri yemesini sağlıyorum. Hep böyle yapmak yorucu olabilir belki ben arada tek sebzelerde falan yapıyorum. ☺️
NaimeYilmaz Bazen çorba da içiyoruz kahvaltıda. ☺️ Yumurta yemiyorsa terbiyeli hafif bir çorba yapılabilir.
xerophia NaimeYilmaz terbiyeli öorba içiyor aynen bende kahvaltı yapöayınca çorbayı içiriyorum. Kahvaltı yapsın istiyorum eskisi gibi ama yemiyor. Doktoru akranlarıyla aşar onu yemeye başlar dedi pandemiden dolayı çocuklu aileye de gidemiyoruz
xerophia NaimeYilmaz yok çok denedim öyle şeylerde yemiyor sevmediği şeyi mesela yumurtayı haşlıyorum kokusunu alınca yemiyor
Elmaliseker NaimeYilmaz denedim canim hatta tabaga koymadm yumrta pynir yesn sonra zeytn verim dye ama yemio
NaimeYilmaz xerophia O zaman yumurta yedirmenin farklı yollarını bulmanız gerekiyor. Yemeden olmaz önemli bir besin.
NaimeYilmaz xerophia Tarif dünyası bölümünden arama kısmına “yumurta” yazın orada listelenen her başlığın içinde yumurta oluyor. Oradan da seçebilirsiniz.
xerophia NaimeYilmaz bakıcam tamam inşallah sever ya. Çok seçici yemek konusunda yaşıtlarına göre zatıfta 11.5 kilo boyu iyi. Bide etraftan paikolojik baskı yiyince üzülüyor insan. 2. Çocuk var bide bende sütüm kesilecek diye korkuyorum üzüntüden.
NaimeYilmaz xerophia Tuna yiyor ama bildiğiniz kemikleri sayılıyor. :)) Az ama sağlıklı besleniyor. Sağlıklı şeyler yediği sürece sıkıntı yapmayın. Yani o gün yumurta yemediyse çiğ kuruyemiş kıyma sebze(ıspanak mesela) çilek bakliyat gibi besin değeri yüksek şeyler yapmaya ve yedirmeye çalışın. 🙏
Fnc xerophia sizinle aynı durumdayım. 1 aylık 2. çocuk var 24 aylık oğlum 1 haftadır hiçbir şey yemiyor sadece süt içiyorbi de patates yiyor çok üzülüyorum ne yapcam bilmiyorum artık
xerophia Fnc benim küçük 2.5 aylık büyük olanı zorluyor benim kide gece süt içer o kadar gündüz yoğurt meyve makarna çorba