Zeynepazram Kızlar diyet acıyoruz ilk defa yogurt yaptım 😌 azcık sulu oldu ama olsunn ahh yogurt tadını nasıl özledim sorum su 2 litrelik sütten yaptım doktor UHT sütle yap dedı. Bu yogurt dolapta kac gün durur bozulur dun yaptım bugün yıcez
NaimeYilmaz Zeynepazram Kavanozda yaptıysam 3 lt için 5-6 orta boy çıkıyor 5-6 bazen 7 gün her gün birini açarak yiyoruz sıkıntı olmuyor. Eğer tek bir yere ya da hava alabilecek bir şeye yaptıysanız 3-4 gün içinde tüketilmeli.
Zeynepazram NaimeYilmaz hmm kavanoza yapmak aklıma geldi ama fazla buyuk kavanozum yoktu tencereye yaptım 🙄
Zeynepazram NaimeYilmaz tadıda kötü olmus ya nıye böyle oldu ki 2 litre kutu sute 2 yemek kaşığı market yogurdu koydum öyle yaptım sulu olmus hemde tadı guzel degıl fırında mayaladım sonra dolaba koydum
NaimeYilmaz Zeynepazram Daha iyi küçükler açınca 1 günde falan bitmiş oluyor. Şimdi ayırsanız pek olmaz gibi. Baktınız tadı ekşiyor hemen lor yaparsınız mayalığı ayırıp👍
NaimeYilmaz https://blog.mutlubebekleriz.com/bebek-bakimi/dogalliktan-yana-annelerimize-evde-yapabilecegi-sut-urunleri-tarifleri/ Buradaki yoğurt tarifi bana ait her zaman taş gibi olur. Biraz elinizin de alışması lazım.
Zeynepazram NaimeYilmaz aslında bende böyle yaptım hemen hemen ama sanırım bir tık fazla sogudu öyle mayaladım 10 sanıye tuttum ben bir dahakine gunluk sütle yapabılır mıyım dıye sorcam öyle yapıcam hangı markayı kullanıyosunuz
Zeynepazram NaimeYilmaz anladım sizin gibi alıcagım bir yer yok sokaktan gecenlerede guvenemıyorum acıkcası
NaimeYilmaz Zeynepazram Yani güvenecek yer yoksa olmaz 4 senedir aynı yerden alıyorum ben. Sıcaklığı iyi ayarlayıp günlük sütten tekrsr deneyin bence