Saadet12Irmak Kızlar Doğum yapalı 2 ay oldu benim ben ev hanımıyım Doğum parası hariç başka ne parası veriyorlar biliyor musunuz ? 7 milyar para falan da bahşediyorlar oo ne oluyor ?
ArasAybarsMoM Saadet12Irmak 7 bin kusur calisan anneler veriliyor o un haricinde 202 tl sut parasi 300 tl cocuk parasi alabiliyorsunuz sut parasi esiniz sskliysa ona yatiyor 300 tlde bulundugunuz ilin sosyal politikalar bakanligina basvurup 40-45 gun icinde adiniza pttye yatiyor
duygukoc Saadet12Irmak hamileliğin 5. Ayından son zamanına kadar 90 gün sigortalı olarak çalışman gerekiyor eğer sigortan yoksa çalışmadıysan alamıyorsunuz sigortalı olup 90 gün dolması şart
Lidya-t Saadet12Irmak O çalışanlara asgari ücretlilere verilen para sigorta üzerinden hesaplanıyor. O da 7 bin küsürlü bir şey tutuyor. Çalışmayanlar için çocuk başına 300 400 tl
Meftunbiranne Doğum parası için kaç aya kadar başvuru yapmamız gerekiyor ben doğum yapalı 45 gün oldu
duygukoc Meftunbiranne süresiz canım 2015 den sonra doğuran herkes alabiliyor 2016 da doğuran şimdi başvursada alabiliyor
duygukoc ArasAybarsMoM şunuda ekliyeyim 300 tl 1. Çocuk için 2. Ve 3. Çocuk için daha fazla para alıyorsunuz 100er liraydı galiba
Happy_boy Saadet12Irmak benim bildiğim doğum ödeneği çalışanlar alıyor. Çalışmayanlar 200 tl süt parası alıyo. Onada başvuru yapman lazım.
ArasAybarsMoM Meftunbiranne bizim hastane bildirmisti basvuru yapmadik genelde hastane bildiriyo zaten eger almadiysaniz sgk yi arayip sorun onlar yonlendiriyo