Hyigit Kızlar 21 aylık oğlumda son zamanlarda oyuncaklı amacı dışında oynama araba ile değil tekerleri ile oynama yuvarlak ve dönen şeylere ilgi yüksek seste kulak kapatma fark ettimbve otizmden şüpheleniyorum içim resmen yanıyor bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır
Rabia83 Hyigit canım benim arkadaşımın oğlu da senin anlattıklarını yapıyordu. Üstelik de otizmli bir yeğeni olduğundan çok daha farklı bilgiye sahiplerdi. Doktorla görüştüler pedogogla da tabi ama bazı hareketler tek başına anlam ifade etmez demişler . Şuan 3 yaşında kreşe gidiyor ve gayet uyumlu olduğu yerde içini ferah tut takipte kal ama üzmede boşuna kendini
Minikannesi00 Hyigit benm bi akrabamda da çıktı canım o da garip davranıyordu . Sürekli kendi etrafnda dönüyordu tavana bakıyordu ,bide alakalımı bilmiyorum ama gözlük kullanıyodu görmüyordu hiç . Umarım öyle bi şey yoktur miniğinizde ,çok geçmiş olsun 🌼
MuhammedAmine Hyigit Göz teması kuruyor mu , komutlarınızı yerine getiriyor mu , ismiyle seslenince bakıyor mu , anlamlı kelimeleri var mı ?
Rkyyksl Hyigit anlattıklarınız tek başına bir veri değil aklınıza çok takılıyorsa bir uzmana gösterin derim
Deletedmom5447 MuhammedAmine merhaba otizm için bebeğin kaç aylık olması gerekir yani kaç aylıkken şüphelenmek gerekir 2 yaştan sonra mi
Cimcime61 Bunlar geçerli sebep değil! Lütfen aklınızdan önce çıkarın büyüme atak zamanıdır evham yapmayınız ve boş yere canınızı sıkmayın daha çok ilgilenin tv tel göstermeyin
tde_kbr Abimin oğlunda aynı korkuları yaşadık konuşma vs yoktu. 2 yaşında falandı. Annesi şüphelendi biz de çok korktuk hemen gerekli yerlere götürdüler. Televizyon çok izliyordu tvyi tamamen kapattırdı doktorlar. 1 ay düzgün ilgilenildi çocukla ve çocuk şimdi bir konuşuyor bir akıllı görmeniz lazım. Eğer çok tv vs izliyorsa gelişim geriliği olabiliyor bu tanı konulmuştu ama bu ilgi ve alakayla geçen bir şey. Tabi burdan yanlış yönlendirmek istemem siz yine de uzman birine başvurun içiniz rahat eder hem