Melisasbasi Besin veya inek sütü alerjisi olan anneler buradami ya yardım :( belirtiler neydi nasıldı ve ne mama kullaniyorsunuz doktor artik bu ilaclar mamalarda ise yaramazsa test yapicaz dedi yarin gidip yaptiricam gaz sancisi artarak devam ediyo mahfoldu çocuğum bizde 2 saat uykuyla duruyoruz esimle 47 gunluk:((
deryatoprak Melisasbasi benım oglumda cocuk proteini alerjisi var süt içtiğim bir günün akşamı bebegımın her tarafı benek benek oldu normalde kakada kan da oluyormus bızde olmadı o doktora goturduk apar topar test yaptılar coklu proteın alerjısı cıktı aptamil progamin alerji mamasını aldık rapor karsılıgı ucretsız verıyor devlet onu kullanıyorz
Freud Melisasbasi geçmiş olsun. Kızım proktokolitti. Mukuslu kaka(hep mukuslu 1 aydan sonra) kanlı kaka (2 aylıktı ilk kanlı kakasını yaptığında) aşırı gazlı, çok ağlıyordu, hep ıkınıyordu egzaması yoktu. Konak alakalı mı bilmiyorum ama uzunca bi süre oldu. Bir de popoda hare vardı kırmızı ve o da 11 ay falan oldu. Kaka sayısı çoktu. Kilo alımını doktoru beğenmiyordu ama bence iyiydi. Yüzü hiç gülmezdi rahat uyuyamazdı yavrum. Ben emziriyorum mama da kullanmadı ben diyet yaptım. Çok şükür geçti. Rabbim herkese yardım etsin inşallah.
[silindi] Melisasbasi 5 gün önce kanlı ve mukuslu kaka gördük. Hemen doktora gittik bana diyet verdi. Neyden olduğunu bilmiyoruz henüz. Hala mukuslu kakaları oluyor. Ama kan bir daha görmedik. Mama kullanmıyorum hala emiyor kilo alımı iyi olduğu için. Alnında pütür pütür döküntü var geçmeyen konağı var ve poposunda, göbek deliğinin içinde kızarıklık var. Ben gazlı bir bebek sanıyordum. 5 gündür damla kullanmıyorum hiç gaz sancısı olmuyor. Karın ağrısıymış alerjidenmiş bilemedik ☹️
BDS Melisasbasi geçmiş olsun çok zor bilirim ama şunu hiç unutmayın bu anlar geçici hepsi geçecek bizim ek gıdaya başlayınca geçti çok şükür 🙏 süreçte kilo alımı yavaşladı tek sıkıntımız o oldu şimdi kilosu az ama boyu baya uzun 🙂 sütünüz yetmiyorsa alerjik mama kullanın, bebeğim tadını beğenmedi kullanmadı sütüm yetersiz kilo alamıyor diye çok üzülüyordum, üzmeyin kendinizi hepsi geçiyor hepsi 🙏
Melisasbasi Freud almadigim mama kullanmadığım gaz ilaci vermedigim probiyotik kalmadi herşeyi yaptim ne paralar verdim çocuk gazi cikariyor habire hemde alttan ustten cok rahat şekilde ama genede habiree ikiniyo hic bitmiyo surekli ikiniyo ve aglamaya başlıyo kolik bebeklere Özel herşeyi aldim gaz icin olan herşeyi denedim ozel mama bile aldim kolikler için ama asla etki etmedi halaa deli gibi ikiniyo uyumuyo cildiricaz artik mahfolduk oda mahfoldu en son heralde alerjik dedim yani olabilir mi bilmiyorum emmiyo hic emmedi ikinmaktan ememiyo çocuk umarim alerjidir de düzeltebiliriz ya :(((
Melisasbasi [silindi] bende gazli bebek kolik bebek diye diye kactane gaz ilaci kac tane kolik mama neler neler aldim rahat rahat çıkarıyo gazini kakasini ama asla bitmiyo cocuk 24 saat ikiniyo ağlıyo yani biraz olsun rahatlatmazmi bisey 1 saat uyumuyo sallamaktan mahfolduk oda yazik fitigi var çocuğun ikinmaktan artık alerjidir heralde dedim baska ne olabilir ya en azindan oyleyse çözüm bulunur
Nilinannesiii [silindi] canim bende bilemiyorum 5 gundur delirmek uzereyim gaz olsa biter diyorum ve yuzu putur putur gogsude ve kakasida degisti 5 gundur ilk defa balik yemistim bugunde yedim emdiginde dudak kenarlari kizarik olduğunu farkedince bundan suphelendim kaka remgi boyle miydi sizinde ve sutume bende diyet yapsam ne kadara etki gosterirmis yarin dra gidicem gerci ama siz ogrenebildiniz mi bu ara cok ceviz badem de yedim yarim kilo kadar 😔 sutum yaglansin diye o da olabilir balikta olabilir ve ogurmesi cogaldi bu 5 gunde sizcede besin alerjisi belirtileri mi bizdeki ikinmalarda hic bitmiyo
Melisasbasi BDS artik son evre alerji testi dedi doktor heralde alerjisi var çünkü koligin otesinde artik ikinmaktan fitigi var ve kesinlikle geçmiyo 24 saat ikiniyo en fazla 1 saat uyuyo oda bayılıyo artik dayanamıyo suan 3 saat oldu ayagimda salliyorum ve sabaha kadar devam edicem uyusun diye cok yorulduk gerçekten 47 gun 47 sene gibi yani insallah alerjidir diyorum artik da çözüm bulabilecegim bişey cikar bu kadar ikinmasi ve rahat gaz cikarmasina rağmen ikinmasini anlayamiyoruz ya
Nilinannesiii Melisasbasi bizimkide oyle 5 gundur alerjiden supheleniyorum kaka rengi ve kivami buna dondu sizinde böyle miydi ogurmeler ve ikinmalar cogaldi diyet yaptiniz mi yani alerji olabilcegini 47 gun sonra mi anladiniz
BDS Bu arada bebeğimin alerjisi olan besinler süt, süt ürünleri, yumurta, kakoa, kahve, domates, fındık, fıstık tüketmedim 7 ay.
Busranehirmila BDS 1 buçuk aydır aynı diyeti yapıyorum kahve hariç. Size olan etkileri nasıl onu merak ediyorum. Kalsiyum kullanıyorum kemik erimesi olmaması için. Bazen moral bozukluğu oluyor canım tatlı çikolata falan istiyo 😂 tatlı olarak 7 ay boyunca ne tükettiniz tecrübelerinizi dinlemek isterim ☺️
[silindi] Melisasbasi ıkınmak fıtığı tetikler zaten. Kıyamam kuzucuğa. Sen bir doktorla görüş olmadı diyet yap. Ben şu an sadece patates pirinç zeytinle besleniyorum. Gerçekten 5 gündür çok rahatız. İnşallah bir an önce çözüm bulursunuz 🙏🏻
BDS Melisasbasi bizim doktorumuz test önermedi 2 yaşa kadar da net çıkmaz boş yere yaptırmayın dedi, sırayla önce sütü sonra yumurtayı kestik sonrasında deneme yanılma yöntemi ile diğerlerini yani anlayacağınız yorucu süreç anne buluyor desem bilimsel hiç bir açıklaması yok saçmalık dersin ama maalesef böyle oldu 2. Ayda teşhis konuldu ondan sonraki 3-4 ay çok yorucu ama kesin netleşti.
Yelizduru Canım Sen diyet yapiyormusun yapıyorsan eğer biraz rahatlaması lazım.bebeginin benim kizimda 45 günlüktü ilk alerjisi olduğunu öğrendiğimizde..diyet yapınca rahatladı şükür..emziriyorsan çok.sade beslen patates pirinç şehriye çorbası gibi bi kaç hafta dene senin yediklerinden mi okadar rahatsız oluyor acaba yazık yavrum üzüldüm ya sürekli ıkınıyor diyorsun
Melisasbasi BDS ama bizimki hic emmiyor sadece mama aliyor ben nasil hallederim :( testlerde çıkması lazimki mamayi degiselim keselim yada ne yapicaz ki bilemedim şimdi
espalp Melisasbasi çoklu besin alerjimiz var. Mukuslu, sulu ve gürültülü kaka bir de gaz krizleri olurdu. Bir de kulak arkasında kabuklanma vardı. 6 ay süt diyeti yaptım onu atlattık gibi olmuştu yani çok düştü. Sonrasında diğer gıdalar patlak verdi şimdi çok daha fazla yaklaşık 15 gıda ile diyet yapıyorum. Kandan bakıcaklardır alerji değerine bunda kötü bi şey yok. Zaten testlerde çıkmayabilir henüz çok küçükmüş bebeğiniz. Ama bence gayet şanslısınız ne kadar erken sürede öğrenmişsiniz bebeğin vücuduna daha fazla alerjen vererek onu rahatsız etmeyeceksiniz
Melisasbasi espalp testlerde cikmazsa nasil bilicem neye alerji olduğunuu :( bir de emmiyor malesef sadece mama aliyor yani bilmrm lazimki mama değişelim yoksa nasil yapariz bilmem :(
[silindi] Melisasbasi yok test yaptırmadık neyden olduğunu da bilmiyoruz şu an zaten 10 gün sonra yavaş yavaş süt ürünlerini denemeye başlıcaz ondan sonra belli olacak
Nilinannesiii Melisasbasi canım bizde 45 gunlugyz bende besin alerjisinden supheleniyirum suan gazi 5 gundur var ve baligin yapmis olabilcegini düşünüyorum sizinde kakaniz boyle miydi ? https://imgyukle.com/i/5s8yxe
Melisasbasi Nilinannesiii yok bizimkinin kakasi daha kati ve sari bazen yesille karışık sari oluyo ama o kadar cok gazi var kii aslaa bitmiyor ve gaz ilaclari asla rahatlatmiyor gaz cikariyor kaka yapiyor ozel mama aldik evolvia kolik bebekler için bir suru sey kullandik ama gecmiyor azaltmadi bile hapşırma var fazlasiyla nefes alirken hirilti oluyo bazen bunlarda etki gosterirmiş nette baktım asiri gaz bazen kabizlik bazen ishal de etki edermiş
[silindi] Nilinannesiii evet kakası da böyleydi. Kaka resmi paylaşmak yasak o yüzden yorumunuzu düzenledim. Balık kuruyemiş ceviz vs de yasak bana şu an sizde doktorunuzla görüşüp bir süre uzak durun
efe_2020 Nilinannesiii Benımde bebeğim alerjık ve en çok balık kötü yapıyor balığa alerjısı olabibilir en fazla tepki balığa vermıştı benımkde
efe_2020 Nilinannesiii Ve kuruyemişlerde alerjık besinlermiş o yüzden onlarıda yemiyorum maalesef çok zorlu bi süreç ben artık ne yiyeceğim diye ağlama noktasına geldim ama bu alerji illetinden kaç kere acillik olduk çocuk çatlıcaktı gazdan ve hiç bir şekilde karnına elletrrimşyodu morarana kadar ağlıyodu şimdi bile alerji yapcak birşeyi yiyeym yine ağlamalar huzursuzluk geliyor ama tam olarak nelere alerjısı oldugunu hâlâ çözemedim bir çok şeye var çünkü