deryatoprak Kızlar oglumda proteın alerjısı var dıye kahvaltılarda cok zorlanıyorum muz puresı verdım bır sure yarın avakado denıycem sızler nasık veriyorsunuz ben ıcıne peynır vs koyamıycam buharda haslamama gerek var mı zeytınyagı koyayım mı?
Mom013 deryatoprak buharda haşlamanıza gerek yok avakadoyu. Ben ezerek veriyorum. Muz ile karışınca tadı çok güzel oluyor
Ceyo0666 deryatoprak yumuşak olsun zaten hemen püre gibi eziliyor sert alırsanız 2 elmayla bir poşetin içinde bekletin yumuşuyor 2 güne, ilk tadımlık verecekseniz normal verebilirsiniz içine bisey koymanıza gerek yok
eslemsiii deryatoprak ben bir yemek kaşığı yulafı bir su bardağı suyla pişirdim biraz yumuşayınca içine biraz muz zeytin yağı avokado karıştırıp vermiştim.
Maviay Mom013 Yaa ben ezemedim çatalla sonra bi baktım tadına çok acı geldi hatta kustum yani bebeğime yedirmedim, acaba benim avokado mu sorunluydu 🙄
Mom013 Maviay olgunlaşmamıştır. Olgunlaşmasını beklemeniz lazım yoksa yenmez. Karanlık bir yere koyun fırın içi gibi. Dışardan basınca eliniz içine girecek hafif o zaman olgunlaşmış oluyor
attbianne Maviay olgunlaşmadan kesmissiniz ham hali o şekilde olur acıdir ve ezilmez olgunlaştıktan sonra gayet kolay ezilir yumuşacık ve tadı güzel olur
Defneligunlerrr deryatoprak ben avakadonun içine yumurts kırıp fırında pişiriyorum kahvaltıda. Veya ara öğünde vereceksem ezip Labne ile karıştırıyorum
eslemsiii Defneligunlerrr kaç aylık bebeğiniz ? Birde iyice olgunlaşmış avokadoyla mı yapıyorsunuz bunu biraz sert olanıyla mı fırına girince nasıl oluyor 🤔
CankizimRavzam deryatoprak avakadoyu kahverengi olanlardan al canim onlar tam olmus oluyor ortadan kes güzelce tatli kasigiyla cikart kabugundan ve sana bi olgunlastirma taktigi vereyim bak simdi avakadoyu once havlu selpaga sar sonra gazete kagidina elmayla beraber bi kat daha sar 2 gun kontrol ederek oda sicakliginda beklet olgunlasacakir.. Muzla karistirabilirsin güzel oluyor uzerinede 1 cay kasigi zeytinyagi sifa olsun bebislere
deryatoprak CankizimRavzam tamam canım bugun pekmezle denedim hıcc sevmedı🙈yarın muzla karıstırayım dediğin gibi çok tskler🌸
Arasannesi deryatoprak zeytınyagıyla.pekmezle.farklı meyvelerle karıstırıp verebılırsınız mesela elmalı armutlu muzlu falan.buharda haşlamanıza gerek yok zaten olgunlasmıs bır avakado kaşıkla cıkarılır ve dırek ezılebılır kıvamdadır
Defneligunlerrr eslemsiii eşim aldığın da sert oluyor 2 gün falan kağıt havluya sarıp bekletiyorum yani yumuşayınca yapıyorum olgunlaşmışıyla. Fırına girince daha da yumuşak oluyor. 15 aylık bu arada ama 7 8 aydan itibaren verilebilir bence ☺️
eslemsiii Defneligunlerrr 8 aylık olmak üzere kızım avokadoyu bir kere verdim daha. Kızım alerjik nasıl vereceğimi şaşırdım fırınlanmış yumurta sarısına tepki vermemişti ben yediğimde kızımada sizin yaptığınız gibi vereyim diye düşündüm 🤷🏻♀️ Hala yumurta yemedi doktor fırınlanmış önerdi umarım bi sorun yaşamayız 🙏🏻☺️
Defneligunlerrr eslemsiii inşallah yaşamazsınız avakado ve fırınlamaya tepki göstermediyse hiç sorun olmaz bence mutlaka deneyin ikisinin vitamini çok yararlı 🥰