Kuki merhaba, evde eşim varsa ona iyi uykular diyip öpücük alıyoruz ve el sallıyoruz. Yoksa ayna da biraz vakit geçirip iyi geceler diyerek el sallıyoruz. Odasına geçip rahatlatıcı bir müzik açıyorum girer girmez. Önce ninni denedim ama sevmedi, Mozart’ın bebekler için dinlendirici müzikleri var onları sevdi. Koltuğa oturuyorum, kucağındayken hışırtılı kitapla oynuyor biraz, dikkati dağılana kadar kitap okuyorum, hikaye uyduruyorum, konuşuyorum oğlumla. Beraber perdeyi kapatıp tülü çekiyoruz, öpüp koklayıp yatağına yatırıyorum. Biraz başını okşayıp iyi geceler oğlum diyorum. Hepsi 10 dakika sürüyor.
gündüz uykularından önce odasında emzirmiyorum ki memede uyumasın. Gece uykusu öncesi odasında emziriyorum. Pijamalarını giydiriyorum ve gündüz uyku öncesi yaptıklarımızı yapıyoruz. 20-25 dakika sürüyor bunlarda. Banyoyu gündüz uykuyla alakasız saatlerde yaptırıyorum. Hergün gece uykusu öncesi yaptırmak yorucu oluyor. 7 aya yakın gazı vardı. Rahatlasın diye her akşam yaptırdım. Ne yalan söyleyeyim bıktım. Rutin oluşturunca banyoyu çıkarttık listeden. Bir gün durup bir gün yaptırıyorum artık.