BtlKyr1 Oğluma banyo yaptırırken sırtını ovdum anında diken diken oldu az bi yeri. Sırt dikeni deniyormuş kızlar. Bebeğinde yaşayan oldu mu? Nasıl geçti hanımlar
Irla BtlKyr1 sirt dikeni butun bebeklerde var elinizde ovma dikeni cekme gibi islemler yapmayin ve bebegin yaninda oldgunuz surece yan yatirin cunki sirt ustu yatinca dikenler batarmis
BtlKyr1 [bilinmeyen] tüy dediğiniz yumuşak olur dimi? Bunlar bildiğiniz sert sert. Ayrıca çekiyorum dediğimi hatırlamıyorum 🙄
Alkanduhaayse Sırt dikeni normal de olmayan ama banyo sırasında bebeklerimizi ovduğunuz için olusan bi cılt hastalığıdır ve çıkarılmadığı taktirde çok rahatsız edici huzursuzluk veren bişidir bunuda sadece masaj ile geçirebilirsiniz bebek yağı ve losyonlar kullanarak duştan sonra masaj yapın siyah topaklar şeklinde elinize gelecektir zamanla bitecektir. ( yıkarken lif ile ovmayın )
BtlKyr1 Alkanduhaayse bende araştırdığım zaman bahsettiğiniz şekilde yazılar çıktı hep. Adı diken değildir belki bunda haklı olabilirler ama arkadaşlarımız hala yok diye ısrar etmekte. Teşekkür ederim 🙏🏼
BtlKyr1 [bilinmeyen] bence siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Gerçek diken olmadığını bende biliyorum. Dokunduğunuz zaman anlarsınız ancak bunlar tüy toplanması gibi sert değil. Bu benim çocuğumda çıktı benimle aynı zaman Doğum yapan arkadaşımda yaptı aynısını onunkinde olmadı. Bükün açıklaması nedir peki ?
BtlKyr1 [bilinmeyen] bende bilmiyordum yeni öğrendim. Benim annem ve anneannem de bilmiyor fakat babaannem biliyor. Herkez bilecek diye birşey yok demek ki. Bilgi amaçlı soruyorum. Duyduğum kadarını belirtiyorum. Çoğunuzun işi bilmişlik yapıp azatlı sözlerle yaklaşmak.
BtlKyr1 [bilinmeyen] sanki överken yanımdaymış gibi konuştunuz. Çocuğumun canı yansa herşekilde belli eder ne ağladı ne huzursuzlarda. Sadece yok deseniz birşey olur. İlla bi laf sokmak lazım insanlara.
Lokma Sırt dikeni diye birşey yok. O siyah noktalar topaklanan tüyler. Sonrasında bebegin rahatlaması da hem banyonun hemde masajın etkisi.
Nuray2304 [bilinmeyen] bi ebenin sayfasında okumuştum. Bebeğin kendi ruhlarını öyle ovaladiğıniz icin birbirinw dolasiyor dikwn sanıyordunuz çocuğun canı acıyor yazıyordu.
Eeelif İnstagramda ebe ayşe var orayı takıp edın o sırt dikeni degil ayva tüyü diyorlar bende kızımı banyo yaptırkek ovaladım sıyah nokta nokta gıbı banyodan sonra bebek uagı ıle masaj yaptım bebegım rahattı