1 Hafta önce kara kara düşünüyordum emzirmeyi ve gece beslenmesini nasıl bırakacağım diye, oğlum 15. ayına girecek 23 haftalıkta gebeyim, hamileliğimden ötürü de bıraktırmak istiyordum ama ilk 5 ay emzirdim zaten, dedim artık bıraktırmak zorundayım heleki geceyi çünkü rahat 4 5 kere emmeye kalkıyordu gece, ve yedirip içirip tok yatırdığım çocuk gece acıkamaz alışkanlık bu dedim, ve bugün kesicem diyerek başladım şimdi size adım adım nasıl bıraktırdığımı anlatacağım umarım memeyi bıraktırmak isteyen annelere yardımcı olmuş olurum. 😊
İlk önce ne biberon ne emzik alan bir oğlum vardı hamileliğimi öğrendiğimde 11 aylıktı ilk biberona alıştırmam lazım dedim gün içerisinde biberonlada süt verdim hem emzirdim ki asabileşip biberonu almamazlık yapmasın dedim. Şekerli yada bisküvili süt yapıp verdim hep devamlı başlarda kabul etmedi ama baktım hem emziriyorumda almayı kabul etti, ilk iş sabah kalkarken ve gece yatarken vermekti 5 ay böyle devam ettim ama siz 5 ay beklemeyim ben cesaret edemedimde uzattım keşke hiç beklemeseymişim o kadar dedim 1 ay yetermiş. Her neyse karnım artık çıktı ağırlaşmaya başladım ve göğsümden süt geliyor ama gram dolmuyo. 1 hafta önce uyandım kendi kendime dedim bugün hiç meme vermeyeceğim başlangıcı yapmak zorundayım artık ama gece nasıl yapacağım diyede kara kara düşünüyorum korktuğum geceydi çünkü, gün içinde vermedim meme tabikide çok istedi ağlama krizlerine girdi bir ara öfke nöbeti bile geçirdi sinirden titredi dişlerini sıktı felan vicdanım çok sızladı ama yapmak zorundaydım, dikkatini hep dağıttım karnını doyurdum atıştırmalıklar verdim ve en önemlisi sabah ve gece verdiğim biberonu gün içerisinde de 1 2 kere vermeye başladım ve bu şekilde oyaladım. Hadi bakalım gündüz bitti, bu arada arkadaşlar emerek uyuturdum birde ayakta sallanmak istemezdi ben daha önceden tavana asmalık hamak almıştım o vardı ama ilk ayağımda salladım inat etti azıcık ama sallayarak uyuttum planım emmeyi bıraktırınca uyku düzeni zaten daha geçmedim ona zaten, her neyse biberon sütünü verdim eline ayağımda sallayarak uyuttum, gece 3 te mızmızlandı emmek için kalktı emzirmedim ayağıma aldım salladım daldı daha sonra sabah 6 da kalktı bu sefer ağlama krizine girdi sütünü hazırlamıştım verdim hamağına koydum sallayarak uyuttum biberonunu emerken, ve önemli olan ilk 3 gün kuralı eğer 3 gün pes etmeden istikrarlı giderseniz öyle devam edecek emin olun ☺️ biz 3 gün böyle devam ettik. Ve artık bilinçaltı gündüz emzirmediğim için gece aramamaya başladı yatarken biberon verdim ve sabaha kadar soluksuz uyumaya başladı sabah 6 olunca isterdi sonra uyurdu tekrar ve sabah 8 e kadar uyumaya başladı artık gündüzleride eskisi gibi gelip meme istemedi aramadı arada aklına gelir ama ben temelli unutması için yada siz daha kolay bıraktırmak isterseniz sabır taşı alın benim şimdilik emzirmeyi bitirme başarım böyle 😊 1 ay böyle geçsin uyku düzenine yani kendi kendine uyumaya alıştırmaya başlayacağım ve meyilli buma emmeyi bırakınca benle daha çok temas etmeye başladı gelip gidip sarılıyor ve saati geldiği zaman koynumda uyuya kalıyor ve temelli alıştıracağım buna. Hadi bakalım inşallah sizlere faydam olur ✊👍