Svgamore Merhabalar, bugün kızımı kalça kontrolüne götürdüm doktor şüphelenip 1 ay sonra tekrar görmek istediğini söyledi 🙁 daha önce yaşayan var mı acaba ya da geçer mi 1 ay sonra..
Dorukprens Svgamore merhabalar ben ultrasonda calisiyorum ve hergun onlarca benege kalca usg yapiyoruz. Acıları çok küçük cikmamis merak etmeyin sadece alfa acilari 60 üzerinde beta acilari ise 45den buyuk olması gerekiyor. Sizin bi aci 58 cikmis bu yuzden kontrol istemisler. 1 ay boyunca cift bez baglayin duzeliyor merak etmeyin.
Ngngng Svgamore bizde de olmıştu çift bez bağladık genelde düzeliyormuş bir ay sonra düzelmişti tip ne yazıyor bizde tip 2A yazıyordu
Fnfn Svgamore hangi bölümden randevu alınıyor acaba o kadar çok bölüm var ki çocuklarla ilgili kafam karıştı bizde 2 aylık olduk götürmem gerek
CansuveCan Neyden şüphelendi canım açıları nasıl sana öneri de bulunmadı mi yada ortopediyiye yönlendirmedi mi
Bernagkgkz Svgamore düzelir merak etme iki taraf 60 ve üzeri isteniyor bizimde iki taraf 58 di 2 ayın sonunda düzeldi çok fark olmadığından bi şey dememiştir
Defnemm22 Svgamore sağ taraf normal sol tarafta gerilik var benim kızımın da vardı çift bez kanguru vs ile geçti çok şükür size yapmanız gereken şeyleri sölemedimi
Svgamore Zamazingo inşallah🙏🏻 Biraz önce sağlık ocağındakilere gösterdim, küçük olduğu için öyle demiştir dedi o da içimi biraz rahatlattı🙏🏻 Size de çok teşekkür ederim
Bernagkgkz Dba evet çocuk doktoruna götürün o ultrason istiyor eğer bir problem varsa ortopediye yönlendiriyor
Sezinnur Kalça cikikligi yaşamış ve bebeğinde kalça çıkığı yaşamış biri olarak bu konularda prof oldum 😅tavsiyem: iki bez bağlayın. Ve kullandığıniz bezler bir numara büyük olsun. Bu sayede bacakları daha açık kalacak ve kalça daha rahat yerine oturacaktır.
Svgamore Sezinnur şuan tam net birşey yok ya bekleyelim diyorum 1 ay sonra bakalım ne çıkacak, siz ne zaman götürmüştünüz muayeneye
Sezinnur Svgamore ben bir buçuk aylıkken götürdüm ilk. Bir ay sonra gelin dediler. Götürdüm iyileşmiş dediler. İçim rahat etmedi bir yere daha götürdüm. Meğer duzelmemis yanlis olcmusler.. Sonra 3 aylıkken pavlik bandaj takıldı. Yaklaşık bi 5-6 doktor daha gezdikten sonra. Eğer doktor arayışına girerseniz yardımci olabilirim. Bu konuda çok bilgili bir doktor var. Ben çok araştırdım.
Svgamore Dorukprens çok güzel açıklamışsınız çok teşekkür ederim 😊 şimdiden mi bağlayayım ben çift bez, ve 1 ay boyunca mı bağlayayım
Svgamore Sezinnur ben Sakarya’da yaşıyorum eğer varsa burda bildiğiniz bi doktor tabi ki gitmek isterim 😊
Dorukprens Svgamore Rica ederim, evet simdiden baslayin 1 ay boyunca takın. Ve bebeginiz 3 ayini doldurmadan gitmiş olun mutlaka. 3 ay gecince artik kemikler belirginlesiyor ve ultrason secemiyor. Röntgen çektirmek zorunda kalmayin yazik yavrucak rasyasyon almasin.
Sezinnur Svgamore yok benim.dedigim doktor İstanbul’da. Bu alanda çok iyi gazi zorer. Bende İstanbul’da yaşamıyorum. Ama çoğu ortopedi doktorların kalça çıkığı konusunda yeterli bilgiye sahip olmadigini anlayınca. bu konuda uzman birini aradım ve gazi beye götürdüm şehir dışından.