cinaralpinannesi kizim 8.5 aylik ama 7. aydan beri ayni seyleri veriyorum genelde.
patates tostu;
orta boy patatesi rendeleyin elinizle suyunu sıkın. icine ev yapimi lor peyniri ve 1 yumurta sarisi ekleyin. birazcik nane ve kimyonda koyabilirsiniz. karistirin . yagli kagit arasinda tost makinesinde pisirin yumusacik oluyor.
muzlu pankek;
yarim muzu ezip icine 1 yumurta sarisi , 2 kasik yogurt suyu ya da normal su ekleyin. cay kasigi ucuyla karbonat ve cag kasigi ucuyla tarcin ekleyin. aldigi kadar tam bugday unu ekleyin. yaklasik 2.5 yemek kasigi oluyor. kek hamurundan biraz daha koyu olsun. az zeytjnyagi damlattiginiz tavada pisirin.
omlet;
yumurta sarisinin icine bir gun lor peyniri ve kimyon, bir gun taze sogan , bir gun sade , vs vs dir cesitlendirio omlet yapabilirsiniz.
yulafli haslanmis yumurta;
yulaf ezmesini sicak suda tutuyorum iyice yumusayana kadar sonra suyu suzup icine 1 haslanmis yumurta sarisi ve 1 kasik pekmez ekleyip yediriyorum.
yumurtali peynir toplari;
haslanmis yumurtayi lor peyniri ve biraz sicak su ile eziyorum. elimle minik top seklini verip onune koyuyorum agzina atiyor.
tum bunlarin yaninda hergun 1 cay bardagi ihlamuru oluyor ictigi kadar iciyor. yarim salatalik rendesi veriyorum. eger peynirli bir sey yapmamissam lor peyniri ya da tuzsuz beyaz peynir veriyorum.
bazen tam bugday unundan bebek ekmegi yapiyorum. yumurtali peynirli karisimi kucuk kare kestigim ekmeklerin uzerine surup kanepe gibi veriyorum.